Un detingut a Girona per falsificar documents per a la constitució de parelles de fet

La investigació es va iniciar davant l'aparició de nombrosos casos sospitosos

La policia espanyola ha detingut dues persones a Girona i Tarragona acusades de pertànyer a un grup d'àmbit estatal que falsificava documents com targetes de residència d'estrangers i de certificats de naixement per a al constitució il·legal de parelles de fet.

En concret, el grup, format per ciutadans nigerians, posava en contacte ciutadans estrangers amb d'altres de nacionalitat espanyola per així regularitzar la situació administrativa dels immigrants mitjançant el règim familiar de ciutadà comunitari.

La investigació es va iniciar quan es van detectar nombrosos casos sota sospita, tots ells amb documentació falsa, com per exemple certificats de naixement o irregularitats en segells i signatures. A banda dels dos detinguts a Girona i Tarragona, també s'han arrestat dues persones a Toledo, dues a Màlaga, una a Alacant i Pamplona. A més, la policia espanyola ha denunciat dues persones més a Tarragona i una més a Granada.

En els registres s'han intervingut ser targetes de residència d'estrangers falsificades, cinc certificats de naixement de Nigèria falsificats, així com instruments i útils utilitzats per a la seva falsificació com tintes de colors, quatre paquets de paper timbrat d'Espanya i Nigèria, un plastificador de documents i segells, entre d'altres.