Pinten símbols feixistes a la porta de la seu de la CUP a Figueres

La formació ja ha presentat una denúncia

Els membres de la CUP de Figueres es van despertar aquest dissabte amb males notícies. Uns brètols havien pintat diversos comerços i la porta d'entrada de la seu del local amb símbols feixistes i nazis. Aquesta és la segona vegada en pocs mesos de diferència que succeeix un fet similar. El passat mes de maig, la formació ja va denunciar que algú els havia pintat la porta d'entrada del local amb símbols feixistes.

El regidor de la CUP de Figueres, Joan Font, ha explicat que ja han denunciat els fets i que esperen reunir-se amb el cap de la Guàrdia Urbana de Figueres i el regidor de Seguretat per comentar els fets i intentar trobar una solució. Des del principi, Font ha volgut deixar clar que les pintades són obra de "quatre brètols" - veïns de Figueres i de fora de la ciutat- que tothom coneix. "No té res a veure amb casos de crispació social o el procés independentista, això ho han fet quatre gats", ha explicat el regidor de la CUP de Figueres.

Els fets es van produir durant la matinada de divendres a dissabte, al carrer Muralla, i els membres de la formació van descobrir-ho el mateix dissabte al matí. Aquest cop, els autors també van guixar amb pintades i símbols nazis diversos comerços a tocar de la seu del partit i en altres zones de la ciutat.

Aquesta és la segona vegada en pocs mesos que succeeix un fet similar. El passat mes de maig, els membres de la formació política també es van despertar amb pintades a la porta d'entrada del local. Tant en aquell cas com el darrer incident, la CUP ha presentat una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. "Esperem que trobin els autors i els penalitzin", ha assenyalat Font. Segons el regidor, els mossos ja coneixen els autors. En principi, la CUP encara no ha comptabilitzat els danys.

Tot i això, ja han demanat al consistori una reunió urgent per tractar aquests fets. "Hem demanat trobar-nos amb el cap de la Guàrdia Urbana de la ciutat, Josep Maria Riera, i el regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Figuers, Jose Luis Yecora, per explicar-los els fets, demanar-los que estiguin alerta i que facin alguna cosa", ha conclòs Font.