Comencen les obres d’urbanització de la plaça del Pallol de Girona

El termini màxim d’execució de les actuacions de la primera fase és de sis mesos

En les últimes setmanes han començat les obres de la fase 1 del projecte d’urbanització de la plaça del Pallol. L’àmbit d’aquesta primera fase es correspon amb la part nord del conjunt de la plaça i coincideix, bàsicament, amb la part ocupada per l’aparcament subterrani a més dels espais que queden entre aquest aparcament i els límits del conjunt de l’àmbit per la part est (carrer de Sant Josep) i oest (edifici de l’Ajuntament). Es preveu que el termini d’execució de les actuacions incloses en aquesta primera fase sigui de sis mesos.  
 
Entre aquestes accions, hi ha la urbanització del tram del carrer Sant Josep que limita amb l'àmbit de la plaça; la urbanització de la superfície de la plaça situada sobre l’aparcament soterrani; la construcció d’un cos annex a l’Ajuntament entre la part del darrere de l’edifici de l’antic Hostal del Centre i l’aparcament soterrani; la plantació de l'arbrat de conjunt de la plaça, i el tancament de l'anella de la xarxa d'aigua potable unint la canonada del carrer de Sant Josep amb el brancal existent fins a l'escomesa del teatre. La superfície total del conjunt de la plaça és de 2.130’41 metres quadrats, dels quals 1.582’16 metres quadrats corresponen a aquesta primera fase.
 
“Per fi podrem començar a posar el punt i final a unes obres que, a causa de problemes diversos, sobretot en les actuacions a l’aparcament, s’han allargat durant massa anys. Hem donat per fi una solució a un problema enquistat de feia molts anys i que generava un perjudici molt greu als veïns del Barri Vell. Hem primat sempre la cerca de solucions als problemes que no pas el fet de quedar-nos aturats davant dels entrebancs que han pogut sorgir”, ha manifestat el regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas.
 
L’empresa adjudicatària del projecte ha estat Artífex Infraestructuras, SLU, que executarà les obres amb un import 315.320,63 € (IVA inclòs). La segona fase, que inclou les actuacions des del carrer dels Talarn i el carrer Nou del Teatre fins a la travessia de l’Auriga, està pendent d’execució ja que encara no té pressupost assignat.
 
La plaça del Pallol és un espai públic exterior del Barri Vell de Girona, situat darrere dels edificis de l'Ajuntament i del Teatre Municipal i format per l'espai resultant de l'enderroc de l'illa d'habitatges número 255, previst en el Pla Especial del Barri Vell, entre els antics carrers de Mora i de Talarn, i pel pati posterior a l'antic Hostal del Centre, que actualment forma part de l'edifici de l'Ajuntament.