Comforsa invertirà 8 MEUR i crearà 50 nous llocs de treball en dos anys a Campdevànol

La metal·lúrgica manté l'objectiu de facturar 100 milions d'euros en un termini de cinc anys

Comforsa, una de les empreses més importants del Ripollès del sector del metall, invertirà en els pròxims dos anys 50 milions d'euros a la seva planta de Campdevànol després d'aconseguir un contracte a Alemanya per fabricar components per al grup nord-americà de vehicles pesants de transport Smith Cargo.

El nou contracte generarà 50 nous llocs de treball a la planta gironina i permetrà a la companyia mantenir el seu objectiu de facturar 100 milions d'euros en un termini de cinc anys. Comforsa té actualment 400 treballadors i exporta més del 95% de la seva producció. El passat mes d'abril, empresa i treballadors van acordar un nou conveni col·lectiu per als pròxims tres anys.

La inversió, avançada pel director general de Comforsa, Eduard Jaklitsch, al diari econòmic Expansión, suposarà instal·lar a la planta de Campdevànol una nova premsa de 6.300 tones per fabricar peces de major volum i amb un component tecnològic més avançat. A més, es vol seguir diversificant la producció fabricant components per al sector eòlic, aeroespacial i agrícola, de fort creixement els últims anys.

Conforsa, que acumula quatre anys amb beneficis (220.000 euros l'any passat), està controlada per la Generalitat a través de l'empresa pública Avançsa que té el 99% del capital. Segons Jaklitsch, tot i que l'empresa "vol caminar sola en un futur", continuarà sota el paraigua de la Generalitat en els pròxims anys.

Actualment l'empresa exporta més d'un 95% de la producció. Més de la meitat es ven a Europa, un 30% als Estats Units, Brasil i Argentina i el restant a Japó i Corea. A banda del contracte amb Smith Cargo, Comforsa ha tancat dos contractes més a Alemanys en l'últim any amb l'objectiu de incrementar la seva presència en aquest país.

Amb els 50 nous llocs de treball que es generaran, Comforsa és consolida com l'empresa més important del Ripollès pel que fa a la generació d'ocupació, tant pel que fa a llocs de treball directes i indirectes. El grup té actualment uns 400 treballadors repartits als seus centres de producció de Campdevànol, Ripoll i Renosa, a Cantàbria.