Ferit greu un turista de 54 anys en caure des de la Roca de Sa Palomera a Blanes

La víctima pateix un traumatisme craneoencefàlic sever

Efectius de diversos cossos de seguretat i emergència han intervingut avui a la tarda per atendre un home que ha caigut des de la Roca de Sa Palomera a Blanes (Selva) i que ha resultat ferit greu. L’avís s’ha rebut quan eren les tres en punt de la tarda a la prefectura de la Policia Local de Blanes, alertant que dos banyistes que eren a la platja de Sa Palomera havien vist un home que havia caigut rodolant des d’una alçada considerable de la roca que presideix aquest indret.

Sortosament, un dels dos banyistes és un sanitari que estava fora de servei, que ha estat qui ha atès en primera instància la víctima, podent informar els cossos d’emergència de quin era l’estat de gravetat de les ferides patides. Immediatament, han anat arribant al lloc dels fets els diferents efectius que han intervingut: 4 dotacions de la Policia Local de Blanes, 2 dotacions dels Mossos d’Esquadra, 2 dotacions dels Bombers de la Generalitat, 2 ambulàncies del SEM (una de suport vital avançat i una altra de suport bàsic) i un helicòpter del SEM, que ha estat qui finalment s’ha encarregat de traslladar el ferit a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

La víctima és un home de 54 anys d’origen alemany, segons han pogut esbrinar les forces de seguretat al registrar la documentació i els estris personals que han trobat al cim de la Roca de Sa Palomera. Donat que, després de consultar el padró municipal de l’Ajuntament de Blanes, no consta en el registre, s’està investigant en quin hotel, càmping o apartament podria estar allotjat, ja que el més probable és que es tracti d’un turista i no pas d’un ciutadà d’origen estranger.

Segons els testimonis presencials, l’home estava assegut una mica més a vall del cim de la Roca de Sa Palomera, situada a uns 10 metres d’alçada aproximadament, en una zona que no està protegida per la barana de seguretat que rodeja el seu cim. L’espai on ha caigut la víctima dóna a la banda de la Roca de Sa Palomera on hi ha pedra, i no pas a la zona rodejada de mar.

Per raons que es desconeixen, l’home ha caigut rodolant per les roques i ha anat a parar molt a prop de l’escala d’accés al cim de Sa Palomera, donant-se un fort cop al cap. A resultes de la caiguda, la víctima pateix un traumatisme cranioencefàlic sever, i presenta un pronòstic reservat.


Evacuació del ferit © Joan Ferrer

Abans de la seva evacuació definitiva, la Policia Local de Blanes s’ha encarregat de traslladar els efectius que viatjaven en l’helicòpter medicalitzat (un metge, un sanitari i el pilot) fins la Roca de Sa Palomera per avaluar in situ els paràmetres que s’havien de tenir en compte pel trasllat. Ha estat després quan tot l’operatiu s’ha posat en marxa, i l’ambulància de suport vital avançat ha portat la víctima fins el lloc on havia aterrat l’helicòpter, l’antic camp de futbol de gespa d’Els Pins.

Ara, els Mossos d’Esquadra de l’ABP de Blanes s’estan encarregant de la investigació del cas per escatir tot el què ha envoltat el succés, si bé la primera hipòtesi en què es treballa és que es tracti d’una caiguda fortuïta. També caldrà esbrinar on estava allotjat l’home d’origen alemany, ja que també podria donar-se el cas que no estigués en un establiment de Blanes i hagi vingut pel seu compte des d’una altra localitat.