El PSC de Platja d'Aro reclama a Mas eleccions anticipades

En una moció també demanen es convoqui una consulta vinculant envers la independència

El grup socialista de Castell-Platja d’Aro-S’Agaró reclamarà al ple que el municipi elevi una petició al President de la Generalitat demanant-li que convoqui eleccions anticipades per "promoure i produir, en un marc legalment reconegut, un debat profund que clarifiqui les posicions de tots els ciutadans i ciutadanes sobre un fet tan transcendent com és la independència de Catalunya".

Els socialistes expliquen que la convocatòria d’eleccions hauria de permetre que, una vegada resolt el debat, en un sentit o un altre, el país desencalli i encari els reptes de futur indispensables per al benestar dels ciutadans i ciutadanes. "El PSC manté la seva aposta a favor d’una estructura federal i entén, al mateix temps, que els catalans i catalanes tenen dret a veure complerta la seva voluntat de pronunciar-se i expressar la seva opinió, sigui quina sigui, sobre la relació entre Catalunya i Espanya".

El PSC, explica el portaveu socialista a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, assegura estar "rotundament a favor" de la convocatòria d’una consulta que serveixi per encaminar el futur de Catalunya: “Fa dos anys que vivim en un debat permanent que s’hauria d’aclarir i que el President Mas es va comprometre a resoldre i que no ha resolt, malgrat que aquest és un debat que per a una part significativa de la ciutadania passa per davant de qualsevol altra cosa.” “La perplexitat que ha generat el President entre els ciutadans sobre quin serà el valor tan del procés participatiu del dia 9 com del seu vot, és total. Aquesta consulta hauria de ser vinculant i pactada amb l’Estat per dotar-la de valor legal. El dret dels ciutadans a expressar la seva voluntat és irrenunciable però la convocatòria que planteja el President Mas, improvisada i sense validesa, no va més enllà d’una espècie de maniobra de distracció que només ens pot portar a una pèrdua de temps sense massa sentit”, conclou Jiménez.