Un fals cas d'Ebola encén les alarmes a l'Aeroport de Girona

Quan el pacient va arribar al Trueta, no va caldre activar el protocol perquè no tenia evidència mínima de la malaltia

La sospita d'un cas d'Ebola ha encès les alarmes a l'Aeroport de Girona Costa Brava. Aquest divendres al vespre, el Centre de Coordinació Aeroportuària (CECOA) ha informat als cossos policials de l'aeroport -Mossos d'Esquadra, policia espanyola i Guàrdia Civil- de l'arribada d'un vol amb un pacient amb febre alta i convulsions.

Quan els agents van localitzar la persona a la zona comuna, van crear una zona de seguretat al seu voltant per deixar actuar els efectius d'una ambulància que havia activat el mateix aeroport. El servei sanitari el va traslladar a l'hospital Trueta de Girona però no va caldre ni activar el protocol per casos d'Ebola perquè el pacient no tenia evidència mínima de la malaltia.

La psicosi pel contagi de l'Ebola va fer activar una ambulància fins a l'aeroport de Girona per un viatger que tenia febre. Quan l'ambulància el va traslladar fins a l'hospital, els sanitaris no van haver d'activar el protocol dissenyat per sospites d'Ebola perquè, segons fonts hospitalàries, el pacient no tenia l'evidència mínima necessària d'aquesta malaltia.


Fonts del Trueta han assenyalat que per a casos sospitosos hi ha elaborat un protocol únic a Catalunya que consisteix en aïllar el pacient fins que els equips del servei d'urgències de vigilància epidemiològica s'encarreguin del trasllat del pacient fins a l'hospital Clínic, l'únic del país preparat per atendre els possibles casos d'Ebola que hi puguin haver.