Codiwise, una app gironina que informa al consumidor sobre ofertes

L'aplicació rep els 1.000 euros de premi a la cinquena edició de la Mostra d'Emprenedors de Girona

Estudis de mercat, enquestes als consumidors, promocions a les botigues... Amb les noves tecnologies, s'obren noves possibilitats per al món del comerç perquè s'ha diluït la franja que separa marques de clients. Uns gironins ho han sabut aprofitar i han creat una nova APP que els ha valgut el premi de la cinquena Mostra d'Emprenedors de Girona.

Codiwise -aquest és el nom que rep l'aplicació- posa en contacte uns i altres, oferint-los avantatges. El fabricant sap quantes vegades es ven el seu producte, i el consumidor rep diners virtuals (que pot convertir en efectiu) cada vegada que el compra. L'aplicació, que funciona a través d'un codi QR, s'ha endut els 1.000 euros del premi. La Mostra d'Emprenedors de Girona, que aquest 2014 ha arribat a la cinquena edició, serveix com a aparador per veure el talent del territori. Organitzada per l'Assessoria Codina, amb el suport del seu departament de consultoria estratègica (ElGiroscopi), aquest any el projecte que s'ha imposat als altres ha estat l'aplicació Codiwise.

Creada per quatre gironins (Àlex Barceló, Llorenç Bové, Lorena Banyuls i Jordi Gili) aquesta APP es va començar a gestar el 2012 i l'any passat va sortir al mercat. Està disponible per a plataformes Android i Apple i allò que vol és posar en contacte fabricants i consumidors.

Amb Codiwise, els primers saben les vegades que es ven el seu producte. I els segons reben diners virtuals cada vegada que el compren. Segons explica un dels seus creadors, Llorenç Bové, tot s'articula a través de codis QR, que estan impresos al packaging del producte o bé vénen en una targeta a l'interior de la caixa.

APP multimarca

"Quan l'usuari l'escaneja, se li donen uns diners de descompte que va acumulant; i en arribar als 20 euros, els pot retirar en efectiu mitjançant transferència bancària o PayPal", indica Bové. L'APP és multimarca, amb la qual cosa l'usuari, amb un únic registre, es pot beneficiar de les promocions de diverses empreses. Per la seva banda, el fabricant sap de primera mà quan s'ha venut el seu producte.

Codiwise es dirigeix, sobretot, a empreses del sector de l'alimentació, la roba i la moda o l'electrònica. A dia d'avui ja n'hi ha una vintena que el fan servir, i l'APP ha tingut més de 2.000 descàrregues (usuaris registrats). Per donar-se a conèixer, els seus impulsors regalen un milió de codis a les empreses interessades a incloure Codiwise als seus productes.

El premi de la Mostra d'Emprenedoria no és l'únic reconeixement que han rebut els seus creadors. L'any passat, durant el Mobile World Congress (MWC) de Barcelona, Codiwise va ser seleccionada com una de les 50 millors start-up.

Quatre projectes

Durant la cinquena Mostra d'Emprenedors de Girona, que es va celebrar a l'Auditori Narcís Monturiol del Parc Científic de la UdG, es van donar a conèixer quatre projectes. Apart de Codiwise -que es va endur els 1.000 euros del premi- també es va presentar MusicGates, un fil musical en streaming per a empreses per fer front a la pluralitat de les actuals llicències musicals; Antic&Chic, una botiga online de mobles, i Wanty, una aplicació enfocada a l'oci nocturn que permet conèixer i interactuar amb les persones que assisteixen a una mateixa festa o local.

L'acte també va comptar amb la presentació de dos casos d'èxit: la plataforma de cursos online d'alta gastronomia Creative Signatures i l'empresa de roba esportiva especialitzada en el món del ciclisme Tactic-Sport. El projecte guanyador es va decidir combinant la decisió dels membres del jurat amb els vots dels assistents a la mostra.