Mor el dofí que ha aparegut ferit en una platja de Castelló d'Empúries

Els veterinaris li faran l'autòpsia i els estudis necessaris per determinar les causes de la mort

Un particular ha localitzat el dofí ferit aquest matí a escassos metres de la platja de Can Comes, situada al terme municipal de Castelló d'Empúries. En concret, es tractava d'un exemplar adult de dofí llistat, una espècie molt típica al mar Mediterrani. L'animal estava molt feble i necessitava urgentment assistència. Immediatament, s'ha alertat els tècnics de la Fundació CRAM, que s'han desplaçat a la zona per intentar salvar el cetaci.

Quan el personal de l'entitat ha arribat a la platja, han muntat una zona d'assistència a dins el mar (mitjançant estructures flotants), han rehidratat el dofí i li han donat medicaments, per evitar que empitjorés. De totes maneres, l'estat en què es trobava el mar no ha permès treure el dofí de l'aigua, i els tècnics del CRAM s'han vist obligats a traslladar l'animal fins a la desembocadura del riu Fluvià, buscant una zona on les onades fossin més suaus.

L'animal, però, no ha pogut suportar el tràfec de l'operació i ha mort. Els tècnics del CRAM traslladaran ara el cos del cetaci fins a les noves instal·lacions de la Fundació, situades a Sant Feliu de Llobregat. Allà, els veterinaris de l'entitat farà l'autòpsia al dofí i els estudis necessaris per determinar quina malaltia patia.

A més dels tècnics de la Fundació CRAM, a les tasques de rescat també hi ha participat agents rurals del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i efectius de la Policia Local de Castelló d'Empúries.