Rescaten un dofí ferit en una platja de Castelló d'Empúries

El cetaci ha estat traslladat a la Fundació CRAM de Premià de Mar

El dofí ferit s'ha localitzat pels voltants de les onze del matí a la platja de Can Comas. L'animal s'acostava perillosament a la costa i corria el risc de quedar avarat a la sorra. Per això, i fins que no han arribat els veterinaris, dues persones han estat nedant constantment al seu costat per impedir que s'acostés a la platja.

Els tècnics del Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) han embolcallat l'animal amb dues mantes i l'han tret de l'aigua amb l'ajuda d'un baiard. Aquesta llitera consta de dues barres metàl·liques unides per una lona que s'adapta a l'anatomia dels dofins, amb obertures per a les aletes pectorals.

Els membres de la Fundació CRAM han transportat el dofí ferit fins a una furgoneta-ambulància, equipada específicament per al transport de cetacis vius. El vehicle té un matalàs impermeable a l'interior de la caixa i també consta d'un sistema que evita que l'animal es dessequi. El CRAM ha traslladat el dofí ferit fins al centre de recuperació d'animals que la fundació té a Premià de Mar.