Vila, esperançat amb la reunió entre Foment i Girona per desencallar les obres del TAV

Madrid li restaria invertir 2 milions d'euros després dels 300 ja executats

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, confia que després de la reunió que aquest dijous es celebra a Madrid entre el Ministeri de Foment, l'Ajuntament de Girona i alts representants del seu Departament s'arribi a un acord que ''precipiti'' que el Ministeri de Foment ''remati'' l'obra d'aquesta infraestructura tan important del TAV de Girona.

Vila ha reiterat que és ''incomprensible'' que amb un pressupost previst per el 2015 de 2.600 milions per estendre 1.000 quilometres de via de TAV i després d'una inversió de 300 milions en l'estació de Girona no es ''remati'' la feina i es quedi malament per només 2 milions d'euros que és el cost de posar una llosa i acabar l'obra. A la reunió del Ministeri de Foment per parlar de les inundacions de l'estació del TAV de Girona participen a més de de representants del ministeri i de l'Ajuntament de Girona, el director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Javier Flores, i el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) Jordi Agustí.

El conseller ha reiterat el seu missatge de què sembla ''incomprensible'' que el Ministeri de Foment, després de fer una obra tan important a una ciutat tan important com Girona, amb una inversió de 300 milions, quedi malament per no ''rematar'' la feina amb una llosa per tapar un forat que té un cost de l'entorn de dos milions d'euros, segons un informe de l'ACA.

Vila ha manifestat que amb una inversió prevista de 2.600 milions en línies d'alta velocitat per al 2015 per construir 1.000 quilometres de noves vies, i després de la inversió tan important feta a Girona es quedi malament per poc més de dos milions d'euros.

El conseller ha manifestat la seva confiança que la reunió ''precipiti'' un acord que permeti ''rematar'' aquesta obra d'infraestructura de la ciutat de Girona.

El conseller també ha reclamat que el Ministeri atengui les demandes del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, de què en el mig termini es doti als túnels d'aquesta infraestructura de Girona amb totes les mesures de seguretat i protecció necessàries per el bon funcionament de la línia.