Tres detinguts per intentar vendre joies robades

La Unitat de Cooperació Transfronterera dels Mossos del Pertús va poder determinar l’origen il·lícit de les joies

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial del Gironès van detenir el dia 26 de setembre, a Girona, dos homes i una dona, d’edats compreses entre els 28 i 32 anys, de nacionalitat francesa i turca, tots tres amb domicilis desconeguts, com a presumptes autors d’un delicte de receptació i altres conductes afins.
 
A mig matí del passat 26 de setembre mossos del grup de proximitat de la comissaria de Girona, que patrullaven preventivament la zona de l’Eixample, van veure tres persones que es van inquietar i es van posar nervioses en detectar la presència policial.
 
Als agents el va fer sospitar aquesta reacció per la qual cosa van identificar les tres persones. Al comprovar el contingut de la bossa de mà de la dona, van veure que hi duia moltes joies d’or de diferents mides i tipus. Hi havia anells, penjolls, braçalets, un rellotge i diverses arracades.
 
Atès que tots tres anaven indocumentats i per esclarir la dubtosa procedència de les joies, els mossos van traslladar-los a la comissaria a efectes d’identificació i investigació.
 
Després de diverses indagacions, es va saber que les tres persones havien passat de França a Girona per tal de vendre les joies de procedència il·legal, motiu pel qual tots tres van quedar detinguts per un delicte de receptació.
 
Els detinguts van quedar en llibertat el mateix dia de la detenció amb l’obligatorietat de comparèixer davant l’autoritat judicial competent, quan siguin requerits.
 
Continuant amb la investigació, es va difondre tota la informació als serveis policials francesos a través dels mossos del Centre de Cooperació Policial i Duanera del Pertús, ja que les joies tenien inscripcions en francès.
 
El 7 d’octubre la Gendarmeria va informar als mossos del Pertús que el 24 de setembre s’havia produït un robatori amb força a l’interior d’un domicili de la població de Tour de Faure, mentre els propietaris no hi eren. També van comunicar que les víctimes del robatori havien reconegut, com a seves, algunes de les joies recuperades pels agents de proximitat de Girona.
 
La investigació resta oberta i el treball de cooperació conjunt entre els cossos policials transfronterers no descarta que als implicats se’ls imputin més il·lícits penals succeïts en ambdós països.