Puigdemont: 'Sort que tot això va passar quan el tren no estava en funcionament'

L'Ajuntament de Girona continua preparant el recurs contenciós administratiu

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha afirmat que a mida que van recopilant informació sobre l'estat de les instal·lacions del Tren d'Alta Velocitat (TAV) a Girona i sobre com es va produir la inundació, augment la preocupació perquè, ara per ara, creuen que la seguretat no està garantida i que qualsevol incident es podria convertir en catàstrofe.

"Va anar molt ràpid, el túnel es va omplir d'aigua en molt poca estona", ha dit Puigdemont que afegeix que no es vol "ni imaginar què hauria passat si el tren hagués estat en funcionament".

L'Ajuntament de Girona continua preparant el recurs contenciós administratiu mentre espera resposta de la ministra de Foment a la petició de reunió urgent.

Puigdemont espera que al llarg del dia, la carta demanant una reunió urgent per abordar aspectes relacionats amb la seguretat del TAV arribi a la taula de la ministra de Foment. "Mentrestant, estem recollint tota la informació relacionada amb la seguretat per tenir preparat l'informe per a la reunió", ha explicat l'alcalde.

A mida que van recopilant informació sobre la inundació i sobre l'estat de la infraestructura, va creixent la preocupació en l'Ajuntament de Girona. Carles Puigdemont ha afirmat que "cada vegada està més fonamentat creure que les conseqüències d'una obra inacabada són molt més amplies i molt més bastes del que ens podíem imaginar".

En aquest sentit, ha assegurat que estan preocupats perquè consideren que no hi ha garanties de reacció en cas d'accident perquè, per exemple, les sortides d'emergència no estan acabades ni hi ha cap pla de seguretat vigent. "Estem preocupats per si es torna a repetir un episodi com aquest o un altre, com un incendi", ha exposat.

Puigdemont ha afirmat que, pel que indiquen els informes, el túnel es va inundar en menys d'un minut. "No em vull ni imaginar què hauria passat si haguessin circulat trens", ha exposat. Per això, es mostra "convençut" que el ministeri donarà prioritat a la reunió.

En paral·lel, l'ajuntament continua preparant el recurs contenciós administratiu contra Adif.