Les facultats de la UdG al Barri Vell de Girona estan tancades en suport al 9-N

La vaga ha tingut menys seguiment a la resta de facultats

Pràcticament tots els sindicats i associacions d'estudiants, agrupats en la plataforma @estudiants9N, han convocat una vaga de 48 hores aquest dimarts i dimecres per aturar les classes en senyal de protesta per la ''prohibició'' del TC de celebrar la consulta del 9-N a Catalunya.

Els estudiants reclamen el dret a votar i per això, en assemblees aquesta passada nit que han culminat amb acampades han dissenyat un seguit d'actes a les diferents facultats per fer palès el seu malestar amb la decisió de l'alt tribunal i evidenciar el seu compromís amb el dret a decidir. L'acte central de la protesta d'aquest dimarts és al migdia, amb concentracions als ajuntaments de diversos municipis. La protesta s'ha deixat sentir des de primera hora a la Universitat de Girona, especialment al campus del Barri Vell.

Una trentena d'estudiants han passat la nit a la facultat de Lletres i Turisme, que aquest matí estava tancada. Tres estudiants repartien fulletons informant de la vaga i s'estaven assegudes davant la porta per impedir que l'activitat a les aules es reprengués. A la facultat d'Educació i Psicologia la situació era similar. Dues tanques d'obra barren el pas a l'entrada de la facultat i els treballadors de l'edifici s'han hagut de quedar fora i han expressat el seu malestar per no poder accedir al seu lloc de treball. 

A la resta de campus de la Universitat de Girona la vaga no ha tingut la mateixa incidència. Al campus centre -on hi ha Medicina i Infermeria- s'han fet classes amb tota normalitat i al campus de Montilivi només hi ha hagut afectacions a algunes classes de primera hora a la Politècnica.