Comissen 56,2 quilos de tonyina vermella a una embarcació del port de Blanes

La nau no tenia quota per pescar aquest tipus de peix perquè l'havia venuda a un altre vaixell

Agents de la Inspecció de Pesca del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i dels Mossos d'Esquadra han comissat 56,2 quilos de tonyina en una embarcació de Blanes (Selva) que no tenia permís per pescar aquest peix. L'embarcació no disposava de quota per a la captura de tonyina vermella perquè l'havia venut a un altre vaixell.

Durant la inspecció es van localitzar tres cambres refrigeradores, una amb 2.300 quilos de peix espasa, una altra de buida i una tercera amb caixes d'esquer, dues tintoreres i, entre les caixes, diverses bosses de plàstic amb talls de tonyina, empaquetades i congelades, 56,270 quilos en total. Després dels anàlisis pertinents, es va certificar que la tonyina era apta pel al consum humà, per la qual cosa es va portar a l'entitat benèfica de Càrites a Blanes.

A la mateixa acta administrativa s'ha fet constar una presumpta infracció per modificació de l'estructura del vaixell, ja que es van trobar cambres refrigeradores que no apareixien als plànols inicials. A més, un dels mariners a bord no constava en el rol de l'embarcació.