Troben 18 pisos més a la Font de la Pólvora que robaven el subministre elèctric

S'han inspeccionat quatre blocs del carrer Mimosa i s'ha tallat la llum a 18 dels 64 habitatges

Nou operatiu policial al barri de la Font de la Pólvora per desconnectar de la llum aquells pisos que punxen l'electricitat. Pels voltants de dos quarts de deu del matí, les furgones dels ARRO han blindat el carrer Mimosa, per facilitar que els tècnics d'Endesa s'emportessin els comptadors d'aquells habitatges que defrauden la llum i revisessin que no n'hi hagués cap que s'hagués connectat il·legalment a la xarxa.

En total, avui s'ha entrat a quatre dels set blocs de pisos que hi ha en aquest carrer (en concret, els números 1, 3, 5 i 7). Aquests edificis sumen 64 habitatges i quatre comunitats de veïns. Els tècnics d'Endesa s'han emportat els comptadors de 18 dels pisos. En paral·lel, els Mossos d'Esquadra han identificat els inquilins que han trobat a l'interior per denunciar-los per un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Durant la inspecció, també han vist com 22 dels habitatges no tenien ni comptador ni cap mena de connexió a la xarxa. Tot i no poder-hi fer res, sí que els mossos sospiten que els seus inquilins punxaven il·legalment la llum, però que s'han afanyat a desmuntar la connexió per evitar que els agents els enxampessin i els poguessin denunciar.

Aprofitant el desplegament al barri, els Mossos d'Esquadra també inspeccionen els habitatges, amb l'objectiu de descartar que part de l'interior no s'hagi convertit en plantacions de marihuana. Avui, com ja va passar a l'anterior dispositiu, no s'ha localitzat cap plantació ni tampoc s'ha fet cap detingut. Sí que s'han trobat restes d'un cultiu en uns baixos que tenien la porta oberta.

Sisè desplegament

El d'avui és el sisè desplegament policial que es fa al barri. Els operatius van començar a principis de juliol en un bloc del carrer Acàcia. A més de desconnectar aquells habitatges que defraudaven electricitat, els mossos van trobar fins a 950 plantes i 750 esqueixos de marihuana repartits en quatre pisos. Dos dies després, els agents van haver de tornar al lloc perquè els veïns havien punxat la llum directament des del carrer.

A finals de juliol, va tocar el torn al carrer Roure. Aquí, a tres dels pisos, els agents van trobar-hi 423 plantes de marihuana. També van detenir un pres que des de feia dos anys estava evadit de la justícia i que havia comès diferents robatoris a farmàcies. L'home havia aprofitat un permís per fugir de la presó de Figueres.

Pocs dies després, a principis d'agost, els mossos i els tècnics d'Endesa van revisar tots els pisos del carrer Castanyer. A més de tallar la llum als qui la defraudaven, els agents van descobrir una sofisticada plantació de marihuana, amagada a la cambra de ventilació d'un dels blocs. Per accedir-hi, els inquilins dels baixos -un jove de 28 anys i una dona de 41- havien fet un forat al terra del pis, aprofitant l'espai que quedava dins un armari empotrat. Tots dos, que es van amagar a l'habitatge i van forçar els mossos a tirar-ne la porta a terra, van quedar detinguts.

Per últim, a principis de setembre, es va fer un nou dispositiu centrat al carrer Avellaner. Aquí no es va trobar cap plantació de marihuana. Els Mossos d'Esquadra i els tècnics d'Endesa continuaran amb aquests operatius fins haver pentinat tots els blocs del barri.