A Girona, el temps és or

L'Ajuntament impulsa el segell Compromís de Puntualitat

L’Ajuntament de Girona, l’entitat Ara és l’Hora – Iniciativa per a la Reforma Horària i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya han impulsat de manera conjunta una iniciativa pionera per promoure l’excel·lència en la gestió i els usos del temps en espais de comunicació i participació compartits: el segell Compromís de Puntualitat. En el marc de la presentació que s’ha fet aquest matí, les tres entitats han signat un conveni que té per objecte fomentar mesures de reforma horària a través, inicialment, de la creació del segell.

A través de l’acord, el consistori es compromet a impulsar la prova pilot del Compromís de Puntualitat, que es desenvoluparà en diferents fases, que van des de l’exploració i identificació d’indicadors a l’aplicació i auditoria, passant pel disseny i la prova pilot. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha manifestat que “el compromís arrela en el que és una nova cultura horària que tothom accepta i aplaudeix”, un fet que va quedar palès amb l’aprovació per unanimitat de l’acord de Ple del 5 de juny de 2014 de l’Ajuntament de Girona per adherir-se a la campanya de resolució a favor de la reforma horària impulsada per Ara és l’Hora. “Hem d’aprofitar una bona pràctica com la que tenim al consistori, que és respectar al màxim possible els horaris en les rodes de premsa, per exportar-la i donar-la a conèixer”, ha afegit.

Des d’Ara és l’Hora promouen, des de fa mesos, la reflexió conjunta amb organismes i entitats per tal de formular mesures i estratègies que condueixin als objectius de l’entitat: reformar l’organització social del temps de la vida quotidiana. El president de l’associació, Fabián Mohedano, ha explicat que amb aquesta iniciativa, que forma part d’una primera fase de fonamentar la mesura, es pretén “un canvi d’hàbits en tema d’horaris”.

En una primera fase, l’aplicació del segell Compromís de Puntualitat s’aplicarà especialment als actes als quals es convoquin mitjans de comunicació. Per aquest motiu, la implicació del Col·legi de Periodistes esdevindrà clau per tal de difondre el compromís entre el col·lectiu. “Donem suport a aquesta iniciativa perquè entenem que facilita la feina dels periodistes i agraïm que se’ns hagi tingut en compte per impulsar aquest segell”, ha recalcat el president de la Demarcació de Girona, Joan Ventura.