Jutgen un firaire per agredir sexualment una nena durant les festes de Campdevànol

L'acusat s'enfronta a 10 anys de presó

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un firaire que s'enfronta a 10 anys de presó per fer tocaments a una nena d'onze anys durant les festes de Campdevànol (Ripollès).

El fiscal acusa José Florencio Díaz d'un delicte d'agressió sexual a menor de tretze anys i sosté que el 17 de setembre del 2012, fingint jugar amb un grup de nens, va tirar la víctima a terra i li va començar a fer tocaments.

L'acusat, que ja ha estat condemnat dues vegades per delictes sexuals, ha negat les acusacions. Díaz ha assegurat que el grup de menors estava "enredant" per l'atracció de fira on ell treballava i la nena va caure "accidentalment" quan ell li va cridar l'atenció. La defensa demana que l'absolguin.

El fiscal demana que condemnin José Florencio Díaz a 10 anys de presó, que un cop complerta la pena se'l deixi en llibertat vigilada perquè considera que hi ha risc de reincidència, que no es pugui apropar ni comunicar-se amb la víctima durant 15 anys i també vol que impedeixin que pugui treballar en atraccions o en activitats destinades a menors durant 6 anys.

L'acusació pública sosté que el 17 de setembre del 2012, entre les quatre i les cinc de la tarda, l'acusat es va apropar a un grup de nens i nenes d'onze anys que jugaven prop de la fira. Díaz, que tenia 37 anys i treballava a l'atracció del 'Saltamontes', va demanar als nens si podia jugar amb ells. Aleshores, durant el joc, va agafar una de les nenes amb força pels braços i la va tirar a terra. La nena va caure de genolls i el processat va aprofitar per posar-se darrere seu i li va començar a fer tocaments al cul i a acariciar-li els pits.

El fiscal indica que la nena forcejava amb l'acusat per aturar-lo, però ell tenia més força i no podia treure-se'l de sobre. Seguint el relat de l'acusació, Díaz va girar la nena subjectant-la pels braços, la va tombar panxa enlaire i es va asseure sobre seu per immobilitzar-la. Li va continuar fent tocaments fins que, finalment, la nena va aconseguir clavar-li una puntada de peu als genitals i va poder fugir.

"Enredant" a l'atracció

L'acusat ha negat les acusacions i ha assegurat que el grup de nens i nenes estava "enredant" per l'atracció on ell treballava. "Anaven per les atraccions demanant fitxes per pujar gratis però jo els vaig dir que no", ha afirmat el processat que diu que, com a venjança, els nens van començar a "enredar" desenroscar bombetes de l'atracció. Va ser quan els intentava aturar i fer fora que, segons Díaz, la nena va caure a terra de forma accidental. "No la vaig tocar", ha conclòs. 

Per això, la defensa demana que l'absolguin. El cas, que ha arribat judici a la secció quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.