Obert el termini de presentació de candidatures als Premis Fundació Príncep de Girona 2015

Les propostes es poden presentar fins al 10 de novembre

La Fundació Príncep de Girona (FPdGi) ha obert el termini de presentació de candidatures als Premis Fundació Príncep de Girona 2015. Les persones i entitats interessades a participar-hi poden presentar candidatures fins al proper 10 de novembre.

En total, els guardons, que s'atorguen en el transcurs del Fòrum Impulsa, consten de quatre categories individuals (Social, Recerca Científica, Arts i Lletres i Empresa) i d'una cinquena per a entitats. Amb una dotació de 10.000 euros, els Premis FPdGi volen reconèixer la iniciativa emprenedora dels joves en diferents camps i també la tasca de les entitats que els hi donen suport (fomentant-ne la inserció laboral, l'educació o el talent, entre d'altres).

Els Premis FPdGi promouen i fomenten la iniciativa i l'esforç en àmbits com la recerca científica i la creativitat artística, la solidaritat i el talent dels joves. Segons destaca la fundació, "els candidats han de demostrar inquietud per construir un món més just en un entorn globalitzat i tenir la capacitat d'assumir riscos i la motivació per induir canvis a la societat".


Els premis, que s'atorguen en el marc del Fòrum Impulsa, consten de quatre guardons individuals (que premien la trajectòria de joves d'entre 16 i 35 anys) i un cinquè per a entitats que treballin en favor dels joves. La dotació per a cadascun d'ells és de 10.000 euros. Els premiats també rebran la reproducció d'una obra de l'escultor espanyol Juan Muñoz.

Els Premis Fundació Príncep de Girona compten amb un jurat per a cada categoria, format per membres del Consell Assessor de la Fundació, experts externs en la matèria objecte de valoració o premiats en edicions anteriors, que es reuniran durant els mesos de març i abril de 2015 per escollir els guanyadors.

Cinc categories

El Premi FPdGi Social distingeix joves que hagin impulsat projectes d'integració de persones i grups marginats o en risc d'exclusió, amb visions noves i en el marc d'entitats o empreses socials. Aquest 2014, el guardó es va lliurar al jove rosinc Mohamed El Amrani, creador de la Xarxa de Convivència en aquest municipi de l'Alt Empordà.

En la categoria de Recerca Científica, el premi guardona la trajectòria d'aquells joves que treballen en ciències humanes o socials, amb projectes o experiències que ofereixin un potencial elevat de desenvolupament futur. Aquest any el guardó es va lliurar ex aequo als investigadors Alberto Enciso i Rui Miguel Dos Santos.

En Arts i Lletres, el Premi vol donar visibilitat a joves amb un talent i obra prometedora en qualsevol de les disciplines d'aquests camps que serveix d'exemple i inspiració per a d'altres. S'hi inclouen, doncs, camps tan heterogenis com el cinema, el teatre, la dansa, la gastronomia, la música, el vídeo, l'arquitectura, la moda o el disseny. Aquest any s'ha premiat a l'artista plàstic Hugo Fontela.

Finalment, dins les categories individuals, el Premi FPdGi Empresa guardona joves amb iniciativa que hagin liderat o estiguin impulsant projectes originals i viables, que destaquin pel seu impacte positiu a la societat. Aquest 2014, el guardó s'ha lliurat a l'enginyer i creador d'Intelligent Pharma Ignasi Belda.

I per últim, dins la categoria Entitat, els premis reconeixen la trajectòria d'institucions que treballin en pro dels joves, fomentant l'esperit emprenedor, la ocupabilitat i la inserció laboral, l'educació i l'èxit escolar, la vocació i el talent. Aquest any, el jurat va escollir el projecte d'emprenedoria Valnalón.