Endesa modificarà el cabal del Ter per col·laborar amb la catorzena 'Koncentració d'Aigües Braves'

La regulació començarà a les set del matí i deixarà 20 metres cúbics per segon

La companyia elèctrica Endesa regularà l'obertura del difusor de la presa de Susqueda per regular el cabal del riu Ter i permetre la celebració de la 'Koncentració d'Aigües Braves' de Salt diumenge que ve. La modificació del cabal es farà d'acord amb les necessitats de la competició i amb l'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Les operacions s'iniciaran a les set del matí, quatre hores abans de l'inici de les activitats, amb l'obertura d'un difusor de la central al 45%, que deixarà un cabal de 20 metres cúbics per segon. El desembassament es mantindrà constant fins a les set del vespre, amb la previsió que el segon i últim descens de la jornada finalitzi una hora abans.

Enguany la 'Koncentració d'Aigües Braves' arriba a la seva catorzena edició i és un dels descensos més valorats del III Salt Kayak Festival, que se celebra des d'avui i fins diumenge 21, perquè uneix un tram navegable de referència amb un entorn natural privilegiat. El Festival inclou també la competició de Copa dels Pirineus, que tindrà lloc dissabte dia 20 al Parc d'Aigües Braves de la Pilastra, així com diverses projeccions de curtmetratges.