Talls de llum, aigua a cases, carrers enfangats i arbres arrencats a Cassà de la Selva per la pluja

La tempesta ha descarregat amb força al municipi poc abans de les tres de la tarda

La forta pluja que a primera hora de la tarda ha descarregat a Cassà de la Selva (Gironès) ha deixat talls de llum, aigua a cases i locals, aparcaments inundats i una estampa de carrers enfangats arreu del municipi.

L'aiguat també ha arrencat arbres de soca-rel i ha obligat a anar de bòlit els veïns, la Policia Local i les brigades municipals. Aquest ha estat un dels municipis que ha rebut de ple els efectes de la tempesta, però aquesta tarda també hi ha altres pobles que han patit l'aiguat. Per exemple, a Campllong (Gironès) l'aigua ha entrat a l'Ajuntament o a Sils (Selva) la pluja ha fet caure un mur de contenció.

Els Bombers han rebut una cinquantena d'avisos fins a les quatre de la tarda.


Carrers enfangats © ACN
 

Als problemes que han provocat els aiguats d'aquesta passada matinada a llocs com Sant Feliu de Guíxols, aquesta tarda se n'hi han afegit d'altres. Pels voltants de dos quarts de dues de la tarda, diversos nuclis de tempesta han descarregat damunt pobles del Gironès, la Selva i el Baix Empordà.

Els Bombers han rebut una cinquantena d'avisos, la meitat dels quals concentrats a Cassà de la Selva i a Sils. Al primer poble, l'aiguat ha obligat els Mossos d'Esquadra a tallar durant gairebé una hora la C-65, que ha quedat negada, i a desviar el trànsit per l'interior del municipi.

La tempesta ha arrencat alguns arbres de soca-rel, ha enfangat molts carrers i voreres, ha inundat comerços i garatges i ha deixat la rotonda de davant l'Ajuntament coberta amb mig metre d'aigua. A la tintoreria 'La Rambla', molt a prop del consistori, aquesta tarda la seva propietària, Teresa Costa, s'afanyava a treure el pam d'aigua que se li havia acumulat.

"Els embornals no han pogut engolir tota la pluja que ha caigut en poca estona; m'ha entrat aigua pel plat de dutxa i per un registre que tinc per a les residuals, i se m'ha inundat el local", explicava. Tant ella com altres veïnes que l'ajudaven portaven dues hores traient aigua. "He hagut d'arraconar-ho tot i també m'hauré d'assegurar que les màquines no se m'hagin fet malbé", deia.

Molts veïns de Cassà de la Selva han hagut de fer servir fregones i galledes per treure l'aigua que els ha entrat a baixos i a garatges. D'altres, però, han hagut de recórrer a l'ajuda dels Bombers. En un bloc de pisos situat a l'avinguda Antoni Gaudí, davant el supermercat Caprabo, l'aigua ha negat completament l'aparcament comunitari (on hi havia un cotxe i una moto aparcats).

La pluja també ha provocat talls de llum i ha deixat apagats tots els semàfors del poble. Al supermercat Caprabo, no només els ha entrat aigua, sinó que han hagut de tancar perquè s'han quedat sense llum. L'aigua també ha entrat en una nau del polígon industrial, situada al carrer Pla de l'Estany, o al col·legi La Salle, que s'ha quedat a les fosques i ha suspès les classes.

Més afectacions a Sils, Begur i tall a l'N-II

Les pluges torrencials que han descarregat aquesta tarda a punts del Gironès, la Selva i el Baix Empordà també han deixat altres problemes. Per exemple, a Campllong (Gironès) l'aigua ha entrat a l'Ajuntament i a Sils (Selva) un mur de contenció del carrer Tarragona s'ha esfondrat sense causar ferits.

La pluja també ha obligat a tallar durant unes tres hores l'N-II entre Caldes de Malavella i Sils, a conseqüència de l'aigua que portava la riera de Santa Maria (que afectava la calçada al quilòmetre 696). El trànsit a l'N-II s'ha reobert pels voltants de les sis de la tarda.

I al Baix Empordà, els problemes i incidents derivats de l'aiguat d'aquesta tarda s'han concentrat a la zona de Palafrugell i Begur (on l'aigua s'ha endut un cotxe que hi havia estacionat). Al quilòmetre 315 de la C-31 hi ha hagut un despreniment de terres i al 334 de la mateixa carretera, la calçada ha quedat coberta de bassals. Per últim, a la carretera local GIP-6531, a Begur, la rotonda que hi ha al quilòmetre 5,7 s'ha inundat, i això també ha provocat problemes d'entrada d'aigua en una casa que hi ha a tocar.