Demanen presó fins al judici pel monitor de Lloret acusat d'abusar de menors

Fiscalia i acusacions temen que es doni a la fuga

Fiscalia i acusacions particulars volen que el monitor de Lloret de Mar acusat d'abusar sexualment de tretze nens aprofitant les activitats d'estiu i les classes particulars estigui a la presó fins que el cas arribi a judici. Josep Castiella va ingressar a presó el 26 de setembre del 2012. Com que aviat farà dos anys que està en presó provisional, aquest dimecres han fet la vista a l'Audiència de Girona per prorrogar la mesura o per deixar-lo en llibertat fins al judici, fixat per al mes de gener.

Les acusacions consideren que hi ha un risc de fugida "evident" perquè s'enfronta a penes molt elevades, al voltant dels 100 anys. La defensa sosté que té arrelament i vol que el deixin sortir de la presó.

A més, les acusacions també han exposat per demanar la pròrroga de presó que existeix risc de reincidència perquè, segons les peticions de pena de fiscalia i acusacions, va abusar de tretze menors d'edat al llarg de diversos mesos. Per això, i tenint en compte que ja hi ha fixada data de judici, demanen a la secció tercera de l'Audiència de Girona que prorrogui la presó.


La defensa, en canvi, considera que no hi ha cap risc de reincidència i ha exposat que l'acusat té arrelament tant familiar com laboral. "Cada vegada que se l'ha citat ha comparegut", ha exposat el lletrat que demana que pugui sortir en llibertat fins al judici. Ara, serà l'Audiència de Girona qui resolgui.

Tot i que Josep Castiella ha tingut oportunitat de fer servir el seu torn de paraula, ha optat per guardar silenci i no dir res davant del tribunal.