Aldi obre el primer supermercat a Girona

La cadena alemanya compta ja amb catorze establiments a la demarcació, la majoria a la Costa Brava

La cadena alemanya Aldi ha obert el seu primer supermercat a Girona ciutat, dins l'estratègia d'expansió arreu de Catalunya en què està immersa. L'establiment té 1.000 metres quadrats, està situat al polígon del Mas Xirgu i s'afegeix als altres tretze que Aldi ja té arreu de la demarcació, molts dels quals a la Costa Brava (on va començar la implantació).

Dins el seu pla estratègic, la cadena preveu obrir un segon supermercat a Girona -encara sense data- i reforçar presència a Barcelona ciutat i el seu àmbit metropolità. "Entre finals d'aquest any i principis del 2015 hi ha previsions de noves obertures al Baix Llobregat, l'Anoia i el Vallès Occidental", concreta el portaveu d'Aldi, Alexandre Pagès.

Aldi va implantar-se a les comarques gironines ara fa deu anys. La cadena estrangera va obrir els seus primers supermercats a la Costa Brava, per apropar-se als llocs d'estiueig i residència dels alemanys, "un públic objectiu que ja ens coneixia", explica Pagès.

Entre d'altres, Aldi té establiments a Empuriabrava, Lloret de Mar, Blanes, Palafrugell o Palamós (aquest darrer, un dels últims que ha obert). A més, en els darrers mesos la cadena alemanya també ha reubicat els supermercats de Figueres i l'Escala, tancant els antics i obrint-se de nous en altres zones d'aquests municipis.

Avui, als tretze establiments que té repartits arreu de la demarcació, Aldi n'hi ha sumat un altre. El grup ha inaugurat el primer supermercat a Girona ciutat. Situat al polígon del Mas Xirgu, la nau que l'acull té 1.000 metres quadrats. Compta amb unes 1.200 referències, dividides en les categories d'alimentació (producte fresc, envasat, regional i ecològic), drogueria i basar.

El responsable d'expansió d'Aldi a les comarques gironines explica que, amb la nova obertura, la cadena tanca una assignatura pendent. "Havíem de ser a Girona; al costat dels llocs de costa, com Blanes, Calonge o Platja d'Aro, les ciutats d'interior també són importants dins la nostra estratègia", concreta Pagès.

El nou supermercat dóna feina a quinze persones, que s'han contractat a través de la borsa de treball municipal. Precisament, la tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Girona Marta Madrenas, que ha assistit a la inauguració, ha agraït a Aldi la seva "aposta" per implantar-se a la ciutat i ajudar a combatre "la xacra de l'atur".

Aquest, però, no serà l'únic supermercat que Aldi tindrà a Girona. Dins el seu pla estratègic, la cadena alemanya preveu obrir-ne un altre a la ciutat (tot i que encara no té data). El que sí que ha concretat Pagès, però, és que abans de mitjans del 2015 el grup ampliarà la seva presència a la demarcació amb dos nous establiments.

Barcelona i àrea metropolitana

L'obertura del primer supermercat a Girona ciutat no només s'emmarca dins la voluntat d'Aldi de reforçar presència a la demarcació, sinó també d'estendre's a altres punts de Catalunya. I aquí, com concreta Alexandre Pagès, l'estratègia passa inexorablement per Barcelona ciutat i la seva àrea metropolitana.

"Volem entrar a noves comarques i també reforçar aquelles on ja hi tenim presència; el que sí puc avançar és que, entre finals d'aquest any i principis del vinent, hi ha previsions de noves obertures al Baix Llobregat, l'Anoia i el Vallès Occidental", ha concretat el portaveu d'Aldi. Actualment, la cadena alemanya compta amb 48 establiments arreu del territori català. De mitjana, a cada supermercat hi treballen entre quinze i vint persones.

Aldi, amb seu central a Alemanya, compta amb gairebé 5.000 supermercats repartits en nou països. Actualment, arreu de la geografia estatal en té 250 d'oberts. Alexandre Pagès concreta que la cadena treballa amb unes 1.400 referències, no només de proveïdors internacionals sinó també locals i de proximitat.

"Fem controls de qualitat molt exhaustius; gairebé cada dia fem cates del nostre producte, del què ofereix la competència i d'allò que ens ha d'entrar en un futur amb l'objectiu de controlar la qualitat", precisa el portaveu d'Aldi. La cadena alemanya compta amb les seves pròpies marques, entre les quals es troben Milsani, GutBio, Biocura, Mildeen, Unamat o Tandil.