La 'V' es completa amb èxit omplint la Diagonal i la Gran Via de Barcelona

Una noia que farà 16 anys el 9-N diposita simbòlicament un vot en una urna

Centenars de milers de manifestants han desbordat el centre de Barcelona aquesta tarda i uneixen els tres escenaris principals a través de l'Avinguda Diagonal i de la Gran Via de les Corts Catalanes, formant la 'V' i pintant-la amb els colors de la senyera de les samarretes grogues i vermelles.

Un cop formada la 'V', cantaires de corals catalanes acompanyats al piano per Lluis Llach, han interpretat l'himne 'Ara és l'hora' i 'El Cant de la Senyera', donant el tret de sortida als discursos polítics que tenen lloc als tres escenaris situats als extrems de la 'V'. L'acte es clourà a dos quarts de set de la tarda amb la interpretació del 'Cant dels Segadors'.

També al llarg de tot el traçat de la 'V', de més d'onze quilòmetres, es preveu l'aixecada simultània de castells, a càrrec de 54 colles provinents de tota la geografia catalana. I també una gran onada humana, que arrencava de la Plaça de les Glòries ha avançat simultàniament per cadascun dels braços de la 'V'.

Prèviament han tingut lloc diverses actuacions als escenaris dels extrems de la 'V', a la plaça Pius XII ('Voluntat') i a la plaça de Sarah Bernhardt ('Votar'). Per aquí hi ha passat al llarg de tota la jornada grups com 9Son, Elèctrica Dharma, Pep Sala, Joan Fortuny, Joan Rovira, Tremendos o Pepet i Marieta.

De tots tres escenaris té un especial interès el del vèrtex de la 'V', a la plaça de les Glòries Catalanes ('Victòria'). Sota la direcció escenogràfica de Lluís Danés, l'escenari simbolitza la voluntat de votar dels catalans, amb un total de divuit columnes d'urnes de més de deu metres protegides per un bosc d'alzines. Hi ha un total de 947 urnes, una per a cada municipi català.

Per fer possible la 'V' han participat més de 7.000 voluntaris. Per a la 'V' s'hi ha inscrit més de mig milió de persones, però l'organització preveu superar les dades de manifestacions de l'Onze de Setembre d'anys anteriors.