1.800.000 persones a la 'V' de Barcelona

Supera en 200.000 persones els assistents a la Via Catalana que va unir el país de nord a sud

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat en 1,8 milions de persones els participants a la 'V', que aquest dimecres, a les 17.14 h, ha unit la Plaça de les Glòries amb tota la Diagonal i la Gran Via per reclamar el dret a votar en la consulta del 9 de novembre.

La 'V' s'ha començat a dissoldre al voltant d'un quart de set del vespre després dels discursos de les presidentes d'Òmnium i ANC, Muriel Casals i Carme Forcadell, i la interpretació d''Els Segadors'. Els 1,8 milions de participants superen els 1,6 milions que, segons el Departament d'Interior, l'any passat van prendre part a la Via Catalana que va unir els extrems nord i sud de Catalunya.

La V s'ha començat a dissoldre a partir d'un quart de set del vespre després de les diferents actuacions i discursos que han seguit la formació de la senyera humana, que ha enllaçat, la Plaça de les Glòries amb les places Pius XII i Sarah Benhardt mitjançant la Diagonal i Gran Via, respectivament, per reclamar el dret a votar en la consulta del 9-N. L'acte oficial s'ha clos després dels discursos de les presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Carme Forcadell i Muriel Casals, precedits pel president de l'AMI, Josep Maria d'Abadal; i la interpretació d''Els Segadors', al voltant d'un quart de set del vespre.
(Visualitza el vídeo al web)

 
Minuts després d'haver format part de la V, alguns dels participants han començat a desfilar de tornada cap a casa, tot i que la gran majoria ha esperat els discursos de Josep Maria d'Abadal, Muriel Casals i Carme Forcadell.

La pancarta que ha encapçalat la manifestació ha estat '9N Votarem. 9N Guanyarem', on s'hi han situat les presidentes de l'ANC i Òmnium Cultural, Carme Forcadell i Muriel Casals -que posteriorment han fet un discurs a l'escenari 'Victòria' junt amb el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal-; i membres del Govern i representants polítics.

Un cop formada la 'V', cantaires de corals catalanes acompanyats al piano per Lluis Llach, han interpretat l'himne 'Ara és l'hora' i 'El Cant de la Senyera', donant el tret de sortida als discursos polítics als tres escenaris situats als extrems de la 'V', als escenaris 'Votar', a la Plaça Bernhadt; , 'Voluntat', a la Plaça Pius XII, i 'Victòria', a la Plaça de les Glòries.

En total, han estat 11 quilòmetres, aproximadament 200.000 metres quadrats ocupats per ciutadans amb samarretes grogues i vermelles repartits en 73 trams que han demanat el dret de poder votar el futur de Catalunya el pròxim 9 de novembre.

Dades espanyolistes

La delegació del govern espanyol a Catalunya ha xifrat entre 470.000 i 520.000 el nombre d'assistents a la 'V', que ha unit la Plaça de les Glòries i tota la Diagonal i la Gran Via per reclamar el dret de poder votar en la consulta del 9 de novembre.

Segons ha explicat en un comunicat, el nombre de participants s'ha calculat en base a les imatges àries de l'acte i tenint en compte que la superfície de la concentració ha estat de 200.000 metres quadrats, uns onze quilòmetres, i que en cada metre quadrat s'hi han situat entre dues i tres persones.

La xifra facilitada per la delegació del govern espanyol difereix molt dels 1,8 milions que ha calculat la Guàrdia Urbana de Barcelona.