Es reprenen les tasques de recerca del submarinista desaparegut a les Illes Medes

Aquest dilluns es va pentinar una àrea de 20.000 metres quadrats

La Guàrdia Civil ha reprès aquest dimarts, a dos quarts de vuit del matí la recerca del submarinista de 73 anys desaparegut diumenge durant una immersió a la zona de les Illes Medes coneguda com 'Els Tascons'. Aquest dilluns, es va establir una àrea de recerca de 40.000 metres quadrats i es van fer vàries immersions recorrent la meitat del camp a una profunditat d'entre 35 i 42 anys, fins aproximadament dos quarts de deu de la nit. L'home té 73 anys i és de nacionalitat alemanya.

Els cap dels GEAS a Girona, Fernando Aguirre, va explicar aquest dilluns que les possibilitats de trobar el cos del submarinistes són petites i que podria haver estat arrossegat per les corrents. Fernando Aguirre també va assegurar que a mesura que passen les hores la hipòtesi que guanya més força és que el submarinista, en trobar-se malament, inflés el seu jacquet per sortir a la superfície i es quedés a mig camí i fos arrossegat per les corrents. En cas que fos així, Aguirre ha assegurat que a hores d'ara el cos del submarinista estarà molt lluny de les Illes Medes el que complicarà molt el seu rescat.

La segona hipòtesi amb la que es treballa és que el submarinista, en el moment de separar-se del grup, ho fes en direcció est, on en pocs metres es passa a una profunditat de gairebé 50 metres. Sobre aquesta possibilitat, Aguirre va apuntar que un home de 73 anys que feia gairebé dos anys que no feia cap immersió i que havia tingut algun problema de descompressió, és factible que davant un descens tant sobtat hagués pogut tenir problemes i patir una narcosi d'hidrogen.

En el dispositiu, dirigit per la Guàrdia Civil, hi participen vuit submarinistes del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, amb base a Barcelona i l'Estartit; tres submarinistes dels Bombers de la Generalitat; dues patrulleres de la Guàrdia Civil i de Salvament Marítim i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat.