FECASARM reclama 14 anys de presó per l'autor del crim a la disco Noche Latina

També sol·licita una indemnització de 360.000 euros

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha sol·licitat per a l’autor d’un homicidi ocorregut l’any 2011 a les immediacions de la discoteca Noche Latina de Figueres un total de 14 anys de presó, la mateixa pena que també ha sol·licitat el Ministeri Fiscal.
 
Els fets es remunten a la matinada del 18 de desembre de 2011, quan un jove va resultar mort, suposadament, com a conseqüència de diverses ganivetades, rebudes per part de l’acusat a les immediacions del local de Figueres. Es dóna la circumstància que l’ara acusat ja havia estat condemnat dos anys abans pel jutjat de menors, per agredir també amb una navalla -quan era menor d’edat- a la mateixa persona que ara ha resultat morta, lesions que també es varen produir a les immediacions de la mateixa discoteca quan aquesta es trobava ubicada a Empuriabrava.
 
La FECASARM, ja va decidir en el seu dia personar-se com a acusació popular en el procediment instruït arrel d’aquests fets, atès el greu perjudici que els mateixos varen ocasionar injustament a la imatge de local afectat i a la de tot el sector de l’oci nocturn en general, i ja va advertir que demanaria la màxima responsabilitat prevista per la llei a l’acusat, com ara ha fet en el seu escrit de conclusions provisionals presentat en data d’avui davant el Jutjat d’Instrucció núm. 7 de Figueres, jutjat instructor del procediment de Tribunal del Jurat.

Així les coses, els serveis jurídics de la FECASARM han sol·licitat en el seu escrit de conclusions provisionals -en el mateix sentit que ho ha fet el Ministeri Fiscal-, un total de 14 anys de presó per a l’imputat, més una indemnització en concepte de responsabilitat civil per als familiars de la víctima de 360.000 euros, entre ells el fill de la víctima que només comptava amb 6 anys d’edat quan varen passar els fets.
 
Comptant aquest procediment, la FECASARM ja haurà comparegut fins a data d’avui com acusació popular en 14 procediments judicials arreu del territori de Catalunya, tots ells vinculats amb fets que han perjudicat greument i de manera injusta la imatge del sector de l’oci nocturn. És evident que, des de la nostra patronal, que ja porta executades més de 150 accions promovent la seguretat, la convivència i el civisme nocturn, no podem permetre que fets com aquests quedin sense càstig i per tant ens posem al costat del Ministeri Públic i dels perjudicats, a fi i efecte de que el càstig sol·licitat, a part de constituir un càstig exemplar per a l’acusat tenint en compte els seus antecedents, tingui un efecte dissuasori envers tots aquells que creguin que emprar la violència en espais d’oci nocturn i malmetre greument la imatge dels nostres empresaris és gratuït.