El fiscal demana 14 anys de presó per a l'acusat del crim a la disco Noche Latina de Figueres

Jean Carlos Rafael Agramonte ja va apunyalar un altre persona quan era menor d'edat

El fiscal demana 14 anys de presó per a l'acusat de matar un home a ganivetades a l'aparcament de la discoteca Noche Latina de Figueres la matinada del 18 de desembre del 2011. L'acusa d'un delicte d'homicidi amb abús de superioritat perquè sosté que, en el marc d'una baralla entre dos grups, Jean Carlos Rafael Agramonte va assestar fins a nou ganivetades a la víctima, que anava desarmat.

Després de cometre el crim, l'acusat va fugir però el van detenir poca estona després a casa seva. L'enemistat entre agressor i víctima venia de lluny. Quan l'ara acusat era menor, jan el va condemnar per apunyalar la víctima al tòrax amb una navalla. La primera agressió es remunta al 29 d'octubre del 2008.

El fiscal considera que la matinada del 18 de desembre del 2011, el grup de la víctima i el grup de l'agressor es van trobar a la discoteca Noche Latina de Figueres. Cap a dos quarts de quatre de la matinada, la víctima va anar al lavabo. Quan l'acusat va veure que se separava dels seus amics, el va seguir.

Aquesta actitud va fer sospitar el germà de la víctima, que va decidir anar també als lavabos per evitar que l'acusat "pogués tornar a fer mal al seu germà". Segons el fiscal, quan el germà va entrar, va veure Agramonte abraonant-se cap a la víctima amb la intenció d'apunyalar-lo amb una navalla.

"En aquell moment va intervenir per impedir l'agressió i es va formar una baralla que va haver de ser aturada pels vigilants de seguretat", apunta el fiscal. Un cop evitada l'agressió, el personal de seguretat de la discoteca va expulsar l'acusat i el seu grup d'amics va decidir seguir-lo fins a l'exterior del local.

Poca estona després, van sortir fora de la discoteca el grup de la víctima. "Quan els dos grups es trobaven a la zona d'aparcament situat a l'entrada principal de l'establiment, es va formar una baralla", indica el fiscal que afegeix que, en el marc d'aquesta disputa, Agramonte es va prevaldre d'un ganivet o d'un navalla que portava i la va esgrimir en direcció a la víctima. L'arma tenia una fulla d'1,5 centímetres d'amplada per almenys 10 centímetres de llargada.

"Amb la intenció d'acabar amb la seva vida o sabent que amb la seva acció podia causar-li la mort, quan els dos estaven a terra un sobre l'altre, li va assestar un total de nou punyalades en diverses parts del cos", sosté el fiscal que indica que dues de la ganivetades eren mortals de necessitat.

Perforació del múscul cardíac

L'acusació pública considera que el mitjà lesiu utilitzat i les parts del cos atacades eren "idònies" per causar-li la mort. La víctima va morir com a conseqüència de l'agressió. Les dues punyalades mortals les va rebre al costat i li van perforar el múscul cardíac.

Després de l'apunyalament, l'acusat va fugir del lloc dels fets però els Mossos d'Esquadra el van detenir poca estona després a casa seva. Des de llavors, Jean Carlos Rafael Agramonte està en presó provisional a l'espera de judici.

El fiscal, Víctor Pillado, considera que Agramonte és autor d'un delicte d'homicidi amb abús de superioritat i demana que el condemnin a 14 anys de presó. En matèria de responsabilitat civil, vol que indemnitzi el fill menor d'edat de la víctima amb 100.000 euros, a la seva parella sentimental amb 240.000 euros i als seus pares amb 20.000 euros cadascun.

L'havia apunyalat abans

Un jurat popular serà l'encarregat de jutjar l'acusat en els propers mesos a l'Audiència de Girona. No és la primera vegada que Agramonte passa pels tribunals. L'11 de juny del 2009 el Jutjat de Menors de Girona ja el va condemnar per apunyalar la mateixa víctima. La primera agressió va ser el 26 d'octubre del 2008, també de matinada i a l'exterior de la discoteca Noche Latina d'Empuriabrava.

La discoteca Noche Latina de Figueres va ser l'escenari de dues baralles mortals en un any. A banda de l'apunyalament, l'1 de desembre del 2012, un jove de 30 anys va morir dessagnat després de ser agredit al coll amb una ampolla de cervesa trencada per un home de 36 anys.