La campanya 'La Manduca No Caduca' recull més de 100 kg d'aliments

L'objectiu és conscienciar sobre el malbaratament alimentari

L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) ha realitzat aquest dissabte el primer dinar solidari amb "aliments recuperats" de la campanya 'La Manduca No Caduca'. En concret, un centenar de persones han participat en aquest acte on s'han cuinat aliments descartats d'una desena de comerços i parades del mercat de Girona.

Els assistents podien menjar arròs gratuïtament a canvi de portar algun aliment de llarga durada. Finalment, s'han aconseguit reunir més d'un centenar de quilos d'aliments que es lliuraran a l'entitat social Escudella Solidària. Aquest dinar popular és només un dels esdeveniments d'aquesta campanya reivindicativa de l'ANG que s'allargarà fins el proper 24 de setembre. La campanya, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona, té com objectiu conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d'aprofitar millor el menjar. La iniciativa ha arrencat aquest dissabte amb un dels tres dinars populars i solidaris previstos que s'allargaran fins el proper 24 de setembre.

En concret, el dinar d'aquest dissabte ha coincidit amb la celebració de la Festa Major del barri de Santa Eugènia de Girona i ha reunit un centenar de persones que han pogut menjar aliments "recuperats", és a dir, aptes per al consum però que els establiments no els poden vendre per qüestions estètiques. Els productes han estat donats per una desena de comerços i parades del mercat que els han lliurat de forma desinteressada.

Els dinars populars també són solidaris i, per això, els participants només han de portar algun producte alimentari de llarga durada (com arròs). En total, l'ANG ha pogut recollir més d'un centenar de productes que lliuraran a l'entitat solidària Escudella Solidària. Un dels membres de l'ANG, Sergi Nuss, ha ressaltat que estan "molt satisfets i contents" amb l'assistència i la resposta dels ciutadans de Girona. La campanya també compta amb tallers d'aprofitament d'aliments (que aquest dissabte s'han fet abans de començar el dinar) o de reciclatge des d'una vessant artística, concursos de receptes de cuina o, fins i tot, un concurs de fotografies mitjançant l'aplicació 'Instagram'.