Endesa renova el telecontrol de la subestació de la Cerdanya

L’actuació beneficia als més de 23.000 clients repartits entre 17 municipis

Endesa ha finalitzat recentment treballs de renovació tecnològica a la subestació Cerdanya, situada a Alp, amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a tota la comarca, ja que els 23.000 clients que té Endesa en aquesta regió s’alimenten d’aquesta instal·lació.

Així, la millora beneficia als 17 municipis: Alp, Bellver de Cerdanya, Bolvir, Das, Fontanals de Cerdanya, Ger, Guils de Cerdanya, Isòvol, Lles de Cerdanya, Llívia, Meranges, Montellà i Martinet, Prats i Sansor, Prullans, Puigcerdà, Riu de Cerdanya i Urús. La mesura es basa en la renovació del sistema de telecomandament que hi ha a la instal·lació.

L’actuació ha consistit a instal·lar un nou sistema de telecontrol, que mitjançant els equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions permet accionar a distància els dispositius de maniobra des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

Els treballs, que han comptat amb un pressupost de 10.000 euros aportats íntegrament per la Companyia, formen part dels plans d’inversió que comporten no només una millora en la qualitat i la continuïtat del subministrament als clients, sinó que són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics i d’un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l’automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents (smart grids).