Entregen més de 75.000 signatures contra la ubicació d'ElBullifoundation

La campanya s'ha portat a terme a través de Change.org

Els opositors al projecte d'ElBullifoundation dins el parc natural del Cap de Creus han entregat aquest dimecres al Parlament més de 75.000 signatures contra la "llei a mida" que permetrà construir-lo. Les firmes s'han recollit a través de la plataforma Change.org.

Qui ho va engegar és una barcelonina, Carolina Sanpera, que de seguida va rebre el suport de les plataformes ecologistes Depana i Iaeden-Salvem l'Empordà. La campanya vol tirar enrere la llei, basant-se en què el projecte no és d'interès públic sinó privat i que, per tant, no té encaix dins el parc natural. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha recollit les signatures i la documentació i ho farà arribar als grups parlamentaris. La campanya perquè ElBullifoundation no se situï a Cala Montjoi va començar ara fa mig any a la plataforma Change.org.

Qui la va impulsar és una ciutadana de Barcelona, Carolina Sanpera, que criticava que es fes una "llei a mida" perquè el projecte sigui realitat i que, per tant, el xef Ferran Adrià pogués edificar al paratge, situat dins el parc natural del Cap de Creus.

Des d'un primer moment, tant Depana com la Iaeden es van afegir a la iniciativa, que durant aquests mesos ha anat sumant adeptes. No només s'han recollit més de 75.000 signatures, sinó que també hi ha una trentena d'entitats d'arreu del país que hi donen suport, oposant-se a la creació d'una llei ad hoc per al BulliFoundation. Entre aquestes, els Naturalistes de Girona, Limnos, Ecologistes en Acció, la Plataforma Delta Viu, Greenpeace o Equo Catalunya.

Totes elles subratllen que "el projecte no és d'interès nacional, que la ubicació no esta justificada i que l'estudi d'impacte ambiental s'ha creat a mida del projecte i no de la conservació de l'espai". Avui, una delegació de la campanya ciutadana i ecologista ha anat fins al Parlament per entregar a la seva presidenta, Núria de Gispert, un llapis de memòria amb les més de 75.000 firmes i un manifest contra la llei d'El Bulli1846.

En concret, la delegació l'integraven la impulsora de la campanya a Change.org, Carolina Sanpera; la presidenta de Depana, Marta Gumà, i la representant de la Iaeden, Barbara Schmitt. Els opositors a la "llei a mida" critiquen que el projecte no es pot considerar d'interès públic, sinó privat, i que per tant, no té encaix dins el Parc Natural del Cap de Creus.

"Vulnerar la normativa"

A més, també recorden a la Generalitat que "no està per sobre la normativa europea i no pot vulnerar-la", perquè l'espai s'inclou dins la Xarxa Natura 2000. Els opositors també subratllen que "l'interès de conservació de l'espai, que pertany a la ciutadania, està per sobre" dels interessos que porten a construir ElBullifoundation a la Cala Montjoi.

Sanpera, la Iaeden i Depana també recorden que la campanya no s'oposa al projecte conceptual de Ferran Adrià, però sí a què la fundació sigui una realitat en ple parc natural. Per això, rebutgen l'avantprojecte de llei que permetrà edificar el complex, que ja està a exposició pública i contra el qual preparen al·legacions.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, farà arribar la documentació i les signatures que li ha lliurat la delegació a tots els grups parlamentaris.