Un apoteòsic Albert Pla celebra 25 anys sobre els escenaris a l'Acústica

Més d'un miler d'espectadors han acompanyat l'artista en un concert ple de col·laboracions estel·lars

Vint-i-cinc anys de carrera no es fan cada dia i, per això, Albert Pla ho ha celebrat d'una forma molt especial. Més d'un miler de persones han omplert la plaça Gala-Salvador Dalí de Figueres per gaudir d'un espectacle únic que ha comptat amb les col·laboracions estel·lars d'Estopa, Gerard Quintana, Sílvia Pérez Cruz, Pau Riba, Quimi Portet o Maria Rodés, entre molts d'altres.

La nit ha començat amb bromes i riures de la mà de Tortell Poltrona i s'han mantingut durant tot l'espectacle. L'irreverent Pla ha arrencat el concert amb 'Ho sento molt', amb el qual s'ha posat el públic a la butxaca. Els espectadors no han deixat d'aplaudir i cridar cada una de les cançons d'una nit apoteòsica.

Pla ha celebrat el seu primer quart de segle de vida musical amb un concert únic, apoteòsic, en la seva línia creativa i esbojarrada que tant agrada als seus seguidors més fidels. Més d'un miler de persones han cantat, ballat i aclamat cada una de les peces que l'artista ha anat desgranant en un concert de més de dues hores que ha comptat amb les col·laboracions d'Estopa, Gerard Quintana (qui acabava de finalitzar el seu concert pocs minuts abans), Sílvia Pérez Cruz i Refree, Pau Riba, Quimi Portet, Tortell Poltrona, Tomasito, Maria Rodés, Pascal Comelade i The Pinker Tones.

Tots ells han acompanyat un dels artistes catalans més irreverents en un concert únic i un dels plats forts de la 13a edició del Festival Acústica de Figueres. L'espectacle d'aquesta nit, una producció pròpia festival, s'ha realitzat en un espai que no s'havia utilitzat en les darreres edicions de l'Acústica, la plaça Gala-Salvador Dalí, davant del Museu Dalí de Figueres, que s'ha quedat petita per la gran afluència de públic. El concert ja havia penjat el cartell d'entrades exhaurides des de feia una setmana i, tal i com han assenyalat els espectadors, no ha defraudat les expectatives.

El primer a ser dalt de l'escenari ha estat el pallasso Tortell Poltrona qui ha estat l'encarregat de presentar a Albert Pla amb les seves bromes i 'gags'. La nit ha començat amb la millor cançó possible, 'Ho sento molt', la primera peça amb què l'artista va debutar l'any 1989. Tot seguit ha estat el torn d''Antònia Font' amb Pascal Comelade, 'Cançó en 7 colors' que ha comptat amb la veu de Pau Riba, 'Flor' amb la qual han pujat a l'escenari The Pinker Tones i Maria Rodés, 'Somiatruites', 'Pipi' o 'Mirall'. Sílvia Pérez Cruz ha estat l'encarregada de posar veu a 'Medley' i, posteriorment, s'ha pogut escoltar un 'solo' de Diego Cortes.

Durant més de dues hores, Pla ha anat desgranant alguns dels temes més mítics de la seva trajectòria amb l'ajuda de Jordi Busquets, Quimi Portet, Gerard Quintana, Tomasito - que ha mostrat el seu "arte" amb un zapateado sobre la tarima o fins i tot Tortell Tortona que s'ha atrevit a posar el punt i final micro en mà amb 'No somos nada'.

El públic s'ha bolcat des del primer moment en el concert i no ha deixat d'aplaudir, cantar i cridar totes les cançons d'Albert Pla. Un fet que Pla ha agraït deixant-se la pell sobre l'escenari tot demostrant la seva versatilitat musical, originalitat i creativitat.

Una llarga nit on no han faltat moments únics com l'aparició sobre la tarima del director gironí, Isaki Lacuesta, que estava filmant l'espectacle, Pau Riba disfressat amb uns sostenidors i una perruca que ha ensenyat el cul, una trompeta regadora que treia bombolles de sabó i el mateix Pla caminant pel mig del públic amb les seves típiques antenes de llum.

D'aquesta manera l'Acústica encara la recta final de la 13a edició que acabarà aquest diumenge. El director, Xavier Pasqual, ha afirmat que Pla és un dels "artistes acústica" per excel·lència i ha avançat que han mantingut bones xifres d'ocupació aquest any a la gran majoria dels concerts, tant gratuïts com els de pagament.