Detinguts dos menors que portaven dos gossos perillosos deslligats

Els joves es van encarar amb els agents de Policia

Els fets van passar el 20 d'agost cap a dos quarts d'una del migdia. Els agents de servei de la Unitat de Relacions amb la Comunitat de la Policia Municipal de Girona van observar dos joves que portaven dos gossos de raça perillosa deslligats i sense morrió prop d'un parc infantil.

Els animals són de la raça American Staffordshire Terrier i estan considerats com gossos perillosos segons l'article número 2 del Reial decret 287/2002 del 22 de març. A més, l'ordenança municipal de tinença d'animals, que recull aquesta llei, estipula que els gossos perillosos no poden anar deslligats i que no els poden portar menors d'edat.

Els dos nois tampoc disposaven de les llicències necessàries per tenir aquests animals. I també van vulnerar l'article 33 de l'ordenança gironina, que marca que els gossos perillosos no poden apropar-se a zones enjardinades o d'ús infantil en un radi de cinc metres.

Per tots aquests motius, els policies amb l'ajuda d'una altra unitat, van identificar els dos nois i van realitzar les denúncies corresponents. Els joves es van negar a mostrar la documentació dels gossos i van començar a increpar, encarar-se i amenaçar els agents. Finalment, van intentar fugir corrents. No obstant això, els policies els van interceptar i els van detenir pels delictes de resistència, desobediència i amenaces als agents de l'autoritat. Els gossos van ser traslladats a la gossera municipal, a l'espera que els propietaris puguin acreditar les condicions sanitàries i documentals dels animals.