Puigdemont defensa la legalitat de la consulta

L'alcalde de Girona celebra que Pujol comparegui al Parlament

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), que aquest divendres ha participat en una taula rodona a la UCE, ha assegurat que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que valida la Llei de Consultes "era una notícia lògica i esperada" que demostra que el que es fa des de Catalunya "estarà sempre emparat en la més escrupolosa legalitat".

Puigdemont s'ha preguntat si ara, amb el dictamen validant la llei, algú a l'estat espanyol "tindrà interès en trencar la legalitat catalana". Sobre la decisió de l'expresident Pujol de comparèixer al Parlament, Puigdemont ha subratllat que "és una bona notícia" que molta gent esperava i que demostra un cop més "el compromís amb el país" de l'expresident.

Carles Puigdemont, que ha conegut el resultat del dictamen al final de l'acte en el que ha participat aquest matí a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent, a la Catalunya del Nord, ha afegit que el Consell de Garanties Estatutàries ha validat una vegada més que el procés sobiranista és absolutament democràtic i que tots aquells que acusen Catalunya de "trencar la legalitat" estan equivocats. Així, Puigdemont s'ha preguntat si l'estat espanyol, amb el dictamen del consell a la mà, "tindrà algun interès en trencar la legalitat catalana vist que aquest és un procés nítida i escrupolosament democràtic". Per tot això, Puigdemont ha expressat el deu desig que en les properes setmanes "no passi res il·legal" i que el catalans "puguem mantenir la nostra legalitat celebrant la consulta del 9N".

Sobre el cas Pujol, l'alcalde de Girona ha celebrat que l'expresident Pujol hagi decidit comparèixer al Parlament per donar explicacions perquè aquesta era una noticia que "esperava molta gent" i que "no podia ser d'altre manera". Sobre els motius de l'expresident per comparèixer, Puigdemont ha assegurat que "més enllà de les pressions que hagi pogut rebre", ha estat el seu "compromís amb el país" el factor clau que l'ha empès a comparèixer.