Un detingut s'autolesiona per tal de culpar la policia de Sant Feliu de Guíxols d'abús

L'home va ser detingut després d'amenaçar els clients del pub Stay amb un ganivet

Poc després de les tres de la matinada de divendres a dissabte, uns clients del pub Stay de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) van demanar ajuda a dos agents de la Policia Local que patrullaven en cotxe logotipat. Els clients van alertar que un home havia anat a increpar les persones que hi havia al local amb un ganivet.

Mentre els agents eren a la porta del pub recopilant informació, el porter els va alertar que el sospitós acabava d'aparcar el vehicle amb el què anava a prop del local. Els agents van anar fins al cotxe i li van demanar que s'identifiqués. Llavors, el sospitós s'hi va negar i, exaltat, va començar a insultar i a empentar els agents.

Com que continuava insultant i agredint, els policies el van reduir contra terra. Va ser aleshores quan l'home va començar a autolesionar-se donant cops de cap contra terra. Per escorcollar-lo i buscar el ganivet, els agents van decidir incorporar-lo i recolzar-lo contra el cotxe. Però el sospitós va continuar donant cops de cap, ara contra el vehicle.

El detingut amenaçava els agents amb denunciar-los per la seva actuació policial i els deia que els arruïnaria la vida. Per evitar que es pogués fer més mal, els agents el van estirar a terra, immobilitzant-li el cap. La patrulla de la Policia Local van requerir suport als Mossos d'Esquadra, perquè portessin un cotxe amb mampara per traslladar el detingut al Centre d'Atenció Primària (CAP).

Quan la patrulla dels mossos va arribar al lloc, el detingut es continuava resistint i, quan el van ficar dins el cotxe dels Mossos d'Esquadra, va continuar autolesionant-se donant cops de cap contra la mampara. Quan va sortir del vehicle, va donar una puntada de peu a un agent.

El detingut no es va deixar visitar pels metges i va continuar insultats els agents. Per això, el van traslladar fins la comissaria dels Mossos d'Esquadra, on va quedar detingut per amenaces i atemptat a agents de l'autoritat.