Endesa reforma una línia a Arenys d'Empordà per millorar el servei a nou municipis

L'operatiu comporta una inversió de 18.000 euros

Endesa ha finalitzat recentment obres de renovació tecnològica d'una línia de mitja tensió a 25 kV al seu pas per Arenys d'Empordà, nucli agregat de Garrigàs, per millorar i reforçar la qualitat del servei elèctric a clients d'aquest municipi de l0Alt Empordà i a vuit més de la comarca: Camallera -cap de municipi de Saus, Camallera i Llampaies -, Figueres, Palau de Santa Eulàlia, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Torroella de Fluvià, Ventalló i Vilamacolum.

La reforma ha consistit a canviar el traçat de la línia -que passava per sobre d'una zona de pàrquing i de lleure d'un recinte dedicat al culte religiós. La reforma ha permès eliminar tres suports de fusta i una torre metàl·lica i desplaçar un punt de transformació a una nova torre. Al seu lloc s'han instal·lat 200 metres de cablejat d'alumini, més fiable i amb millors prestacions mecàniques i elèctriques, fet que millora les condicions de seguretat de la infraestructura.

També s'ha aprofitat per canviar els antics aïlladors de vidre per uns nous de polimèrics. Aquests nous elements estan fabricats a partir d'un compost a base de fibra de vidre i silicona i aporten significatius avantatges respecte dels anteriors: tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps. Així mateix, són més forts davant d'actes vandàlics i trets dels caçadors.

Inversió de 18.000 euros

L'operació, que ha comptat amb una inversió de 18.000 euros aportats íntegrament per la Companyia, forma part del programa de manteniment d'infraestructura elèctrica a la comarca de l'Alt Empordà i, per extensió, a les comarques gironines. El tram que s'ha millorat forma part de la línia principal que dóna servei a les subestacions de Gaüses (Vilopriu, Baix Empordà) i Calabuig (Bàscara, Alt Empordà), de 55 quilòmetres de longitud.