La Generalitat prohibeix la celebració del 'Còctel Rambo' a Llafranc

La festa complirà 25 anys i s'havia convertit en una cita anual

La Generalitat ha notificat a l'Ajuntament de Palafrugell que denega l'autorització per ocupar el domini públic marítimo-terrestre per a la realització del 'Còctel Rambo', una festa que tradicionalment se celebra a la platja de Llafranc.

L'Ajuntament de Palafrugell havia realitzat diverses al·legacions amb l'objectiu que l'activitat es portés a terme el proper dissabte dia 23 d'agost, ja que enguany se celebrava el 25è aniversari d'aquesta festa. Les al·legacions presentades per l'Ajuntament han estat desestimades per la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme amb data 4 d'agost.

L'ajuntament assegura que accepta aquesta decisió, però lamenta que no s'hagi tingut en compte que és una festa que atrau molts visitants i que el consistori ja havia pres mesures per evitar les possibles molèsties que aquesta celebració podria generar. Es va formalitzar un conveni entre ajuntament i organitzadors per determinar les mesures de seguretat i de neteja de la platja amb l'objectiu de minimitzar les problemàtiques i compaginar la festa amb els residents o visitants del nucli.

El consistori creu que el Govern hauria d'haver tingut en compte que, amb els anys, la festa s'ha consolidat com un esdeveniment festiu de l'estiu, de caire popular, que atrau multitud de persones, arribant l'any passat a les 1.800 persones, segons estimacions de la Policia Local. A més, l'ajuntament creu que no autoritzar aquest esdeveniment pot donar lloc a perjudicis econòmics en el sector turístic.

Finament, l'ajuntament també lamenta que després de múltiples reunions amb els organitzadors de la festa i de la redacció d'un conveni per disposar d'un pla d'autoprotecció i limitar els conflictes en les matèries de seguretat, neteja i ordre públic, s'hagi decidit denegar l'autorització.

25 anys de 'Còctel Rambo'

La festa 'Còctel Rambo', lligada a l'hotel Llafranch i al seu propietari Carles Bisbe, va començar de forma improvisada l'any 1986. Aquell any, Bisbe i uns amics es van disfressar de Rambo i van desfilar en una carrossa dedicada al popular heroi cinematogràfic interpretat per Silvester Stallone. Això, sumat a les festes que ja organitzava abans Manel Bisbe 'el Gitano' a l'hotel, va desembocar en un esdeveniment que s'ha fet al llarg de 24 anys i que gira entorn a una beguda especial creada per la família i que elabora Carles Bisbe disfressat de Rambo.

Per a la 25a edició de la festa, l'organitzador planejava arribar a Llafranc amb helicòpter.