Gloria Gaynor segueix 'sobrevivint' damunt els escenaris

La llegenda viva del soul i la música disco fa vibrar Peralada amb la incombustible 'I Will Survive'

Feixos de llum, pantalles, set músics i tres coristes. Gloria Gaynor s'ha envoltat aquesta nit a Peralada de tots els ingredients per encomanar la música al públic. La cantant nord-americana ha aterrat a l'Alt Empordà dins la seva interminable gira mundial, 'Gloria Gaynor Live', que porta els seus grans èxits per escenaris de tot el globus.

Als seus 64 anys, Gloria Gaynor ha demostrat que per a ella el temps no passa. Ho testimonien no només les crides constants que fa per animar el públic a seguir-la, sinó també l'actualitat que encara tenen els seus èxits. No només els que va cantar per primer cop, sinó també les versions que ha fet d'altres artistes i grups de la talla de Roberta Flack, Police o Donna Summer.

Per obrir la nit, Gaynor ha sortit a escena amb cançons com 'Goin out of my head' i les ja antològiques 'I Am What I Am' o 'Never Can Say Goodbye'. De fet, les primeres paraules que ha dirigit al públic ja eren el preludi del què deparava el concert. "Estic molt contenta d'estar aquí aquesta nit, per a mi és un gran plaer; volen festa? Doncs cantin amb mi", ha dit als 1.800 assistents.

Davant d'un auditori ple a vessar, la cantant nord-americana ha anat combinant ritme i nostàlgia, en un concert on no hi han faltat singles de la talla de 'My First, My Last, My Everthing', 'Stop in the Name of Love' o 'Killing me softly'. Conscient de quins eren els seus èxits més coneguts, Gaynor ha dirigit en nombroses ocasions el seu micròfon al públic, donant-los veu perquè l'acompanyessin a les tornades.

Bé fossin aquells qui dècades enrere omplien les pistes de ball quan sonaven els seus hits, bé fossin aquells altres qui han escoltat les seves cançons ja en digital, Gloria Gaynor no ha decebut. De fet, la diva americana ha sabut combinar les generacions de fans al seu repertori, escollint les cançons adequades perquè el públic s'hi identifiqués.

Durant el concert, Gaynor també ha fet un crit a l'esperança. Ha estat quan ha cantat la seva 'You're Right on Time', cançó que ha dedicat a tots aquells que "viuen problemes i situacions tristes, i a qui ha demanat "confiar en Déu". "Si no m'entenen les paraules, escoltin amb el cor", els ha dit, començant-ne a entonar la lletra.

A l'Olimp de la música

Com no podia ser d'altra manera, Gloria Gaynor ha deixat per al final 'I Will Survive', la cançó que la va catapultar a l'Olimp de la música aquell 1979. La cantant americana ha demostrat com, tres dècades després, el single que es va convertir en himne de tota una generació continua incombustible i més actual que mai.

De fet, només de pronunciar el ja famós 'I first I was afraid' ('Al principi estava espantada') que obre la cançó, Gaynor ja ha fet posar automàticament dempeus els 1.800 assistents al concert. I durant tota l'estona que la cantant ha interpretat 'I Will Survive' -no només en anglès, sinó també en espanyol i versió disco- el públic no ha parat d'acompanyar-la, corejant la tornada i ballant des de l'auditori.

Gaynor continuarà aquest agost la seva gira mundial amb actuacions a Tunísia (dijous 14) i Itàlia (dissabte 16). Després, al setembre portarà el seu 'Gloria Gaynor Live' a Nova Jersei, Argentina, Malta i Grècia. En paral·lel, la cantant nord-americana es troba immersa gravant el seu nou àlbum, un disc centrat en la música cristiana actual.