Una família d'excursionistes relata el seu encontre cara a cara amb un llop al Puigmal

Expliquen que en veure el grup l'animal va fugir però van aconseguir fer-li una fotografia

Una família francesa que passava uns dies de vacances al Pirineu Oriental explica que es va trobar cara a cara amb un llop al Puigmal, on havien anat a fer una excursió. Segons relaten els protagonistes al web de l'emissora France Bleu l'animal, en sentir la presència del grup, va fugir corrent, però tot i així els excursionistes van ser a temps de poder-li fer una fotografia.

El pare de la família, Jean-Charles Grange, ha qualificat l'encontre "d'excepcional", i ha afirmat que aquest moment "restarà per sempre gravat a la nostra memòria". El 24 de juliol el llop també va ser vist al massís i captat per una càmera, segons han donat a conèixer els agents rurals. Segons publicava France Bleu aquest divendres, la família, que viu al departament de Meuse, estava a l'Alta Cerdanya de vacances quan va decidir anar a fer una excursió al massís de Puigmal.

Jean-Charles Grange, entomòleg de professió, havia sortit amb la seva dona i els seus dos fills a capturar insectes al capvespre, i a la tornada es van trobar de sobte amb l'animal. "Vam veure una cosa que es bellugava molt ràpid a una vintena de metres" explica Grange, "i de cop el vam veure bé, i em vaig posar a cridar: 'És un llop! És un llop'". Després l'animal va fugir corrent.

La família no es va espantar, ja que l'animal no va mostrar cap actitud amenaçadora en veure el grup, sinó que es va amagar entre uns pins de més enllà i els va observar des d'una posició més segura. Va ser en aquest moment quan la dona va aconseguir fer una fotografia on es distingeix clarament la figura del llop.

Fa deu anys que està reconegut oficialment que el llop ha tornat a Catalunya, tot i que alguns exemplars ja havien sigut detectats abans per algunes persones. El llop es va introduir al massís del Cadí però també se sap d'algun exemplar al Ripollès. Es tracta d'individus solts, no de manades, segons expliquen els experts. En el cas del Puigmal, se sabia de fa anys la seva presència a la banda nord del massís i des de fa un temps també s'ha deixat veure a la cara sud. Es tracta d'un animal difícil de veure i de fotografiar.