Detinguts els responsables de la plantació de marihuana en un soterrani a la Font de la Pólvora

Són un jove i una dona que es van amagar en un pis del barri

Els Mossos d'Esquadra han detingut els responsables de l'enginyosa plantació de marihuana que van trobar aquest dimecres al barri de la Font de la Pólvora. Es tracta d'un jove de 28 anys i d'una dona de 41, que durant tota l'estona que va durar l'operatiu es van amagar dins del pis i van forçar els mossos a tirar-ne la porta a terra.

Els dos s'havien enginyat tot un sistema per amagar la plantació i evitar que es descobrís. Van tapiar la cambra d'aïllament del bloc -la que es troba a sota els baixos i serveix per prevenir humitats- i van fer un forat a dins d'un armari empotrat del pis per poder-hi accedir. En total, els dos detinguts cultivaven 310 plantes a l'habitacle. La plantació de marihuana es va descobrir durant un nou operatiu -el quart que es fa al barri- per desconnectar de la llum pisos que defrauden l'electricitat. Aquest cop, va tocar el torn a tots els habitatges que hi ha al carrer Tarongers. En total, dels 48 pisos que hi ha repartits en tres blocs, se'ls van endur els comptadors a 38.

En paral·lel, els Mossos d'Esquadra també van inspeccionar els habitatges per comprovar que no s'hi fes res il·legal. Ahir, però, la sorpresa no va aparèixer a dins d'un dels pisos, sinó a la cambra d'aïllament de l'edifici situat al número 3 del carrer.

Aquesta cambra es troba situada just a sota dels baixos i serveix, entre d'altres, per prevenir humitats. Els agents van veure que la reixeta que dóna a l'exterior estava soldada, i que al darrere hi havia una paret de totxos. Després d'arrencar la reixa amb una palanca i trencar els totxos amb un mall, a dins van descobrir una plantació de marihuana.

310 plantes i forat des del terra

A l'habitacle, a més de les 310 plantes i els estris necessaris per al seu cultiu (ventiladors i làmpades) hi havia també una escala mig atrotinada que donava directament al terra dels baixos. Els agents van trucar al pis i, com que no els va obrir ningú, van demanar una ordre judicial per entrar-hi, que va trigar hores en arribar.

Poc després de les tres de la tarda, la policia va poder tirar al terra la porta del pis. Al seu interior, hi havia amagada una parella, que durant tota l'estona que va durar l'operatiu van estar-se a dins dels baixos sense fer soroll. Es tracta d'un jove de 28 anys i una dona de 41, a qui els agents van detenir per un delicte contra la salut pública.

Els mossos van comprovar com la parella havia fet un forat a dins d'un armari empotrat de l'habitatge. Havien aixecat el terra i trencat el formigó per arribar fins a la cambra d'aïllament. Per accedir al cultiu de marihuana, tenien passada una escala atrotinada.