James Blunt demostra la força del seu pop i rock melòdic a Cap Roig

El cantant britànic combina temes del seu nou àlbum amb altres grans èxits

James Blunt, que feia set anys que no actuava a Catalunya, hi ha aterrat de nou aquesta nit. El cantant ha escollit Cap Roig com un dels escenaris per presentar-hi 'Moon landing', el seu quart àlbum d'estudi. Fent honor a l'essència del disc, tant Blunt com la seva banda han sortit a escena vestits amb granotes d'astronauta, envoltats per la llum dels focus i les projeccions que, al llarg del concert, han servit per recrear una atmosfera espacial.

L'artista ha arrencat la nit al piano, interpretant 'Face the sun', la cançó de desamor que ha escollit per obrir la llista de singles del seu quart àlbum. A partir d'aquí, i combinant piano amb guitarra, l'artista ha anat enllaçant temes del 'Moon landing' (com ara 'Blue on blue' o 'Postcards') amb aquells altres hits i balades que li han valgut el reconeixement de la crítica i del públic. Sobretot, fent especial incís amb aquells inclosos al 'Back to Bedlam', el disc amb què va debutar a escena musical el 2005.

Durant l'hora i mitja llarga de concert, James Blunt s'ha sabut posar l'auditori a la butxaca. De fet, el cantant britànic ha animat els espectadors a aplaudir amb temes com 'Satellites' o 'Carry you home', els ha fet posar dempeus amb 'Heart to Heart', ha demanat que encenguessin la llum dels mòbils per simular un mar d'estrelles amb 'Same Mistake' o, a mig interpretar 'Coz I Luv You', ha saltat a la graderia i l'ha recorreguda de punta a punta.

Però com era d'esperar, Blunt tampoc s'ha oblidat d'incloure dins el repertori les seves balades més antològiques. Amb 'Goodbye my lover' o amb l'inconfusible 'You're beautiful' ha estat quan s'han pogut sentir més les veus dels espectadors acompanyant l'artista.

Per als bisos, Blunt ha escollit 'Bonfire heart', el tema que s'ha convertit ja en la carta de presentació del seu nou disc i que ha arribat al número 1 de les vendes a Alemanya, Suïssa o Austràlia. L'artista ha tancat el concert amb una melodia, '1971', i amb una promesa: la de tornar a Catalunya sabent algunes paraules de català.

Entrades exhaurides

James Blunt ha arribat a Calella de Palafrugell amb totes les entrades exhaurides. Més de 2.000 espectadors han seguit el seu concert en una edició del festival, la d'aquest 2014, que també deixa una efemèride. Fa deu anys, James Blunt acompanyava Elton John de gira actuant com a teloner. Aquest 2014, tots dos artistes britànics han estat caps de cartell al Festival de Cap Roig.

La gira mundial de presentació del 'Moon landing' tornarà a portar James Blunt a Catalunya a finals d'any. El 14 de novembre, el cantant actuarà a Barcelona. Un dia abans, ho farà a Sant Sebastià. I l'endemà, a Madrid. Per a principis del 2015, Blunt també ha lligat concerts a Sud-àfrica.

Debut fulgurant

James Blunt va entrar a escena musical l'any 2005 amb l'àlbum 'Back to Bedlam'. El single que li va donar fama mundial i el va catapultar als primers números de les llistes va ser la balada 'You're beautiful'. D'ençà d'aleshores i fins ara, la seva carrera ha estat fulgurant, amb gairebé 17 milions de discos venuts, tres gires mundials, dos BRIT Awards i cinc nominacions als Grammy.

La peculiar barreja de pop i rock melòdic que imprimeix a les seves cançons s'ha traduït ja en quatre àlbums. Al 'Back to Bedlam' el van seguir 'All the lost souls' (2007) i 'Some kind of trouble' (2010). L'últim, el que l'ha portat avui a Cap Roig, és segons assegura el mateix artista, aquell que hauria gravat si el primer hagués passat sense pena ni glòria.