Puigdemont vol repetir com alcaldable per CiU a Girona

L'assemblea local del partit prendrà la decisió a la tardor

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, vol tornar a ser el candidat de CiU a les municipals de 2015. Puigdemont, que va ser el primer en desbandar el PSC de l'alcaldia el 2011, té ganes de tornar-se a presentar perquè considera que el seu projecte necessita dos mandats per desplegar-se. L'assemblea local de CiU serà l'òrgan que haurà d'aprovar la seva candidatura. La decisió es prendrà a la tardor, possiblement després del 9-N.

Puigdemont ha defensat que el govern municipal ha treballat amb "cohesió, valentia i ambició", tot i estar en minoria. "Hem estat molt sols perquè l'oposició, especialment el PSC, ha dedicat més temps a les divisions internes i a posar pals a les rodes", ha criticat.

Carles Puigdemont va arribar a l'alcaldia de Girona el 2011, trencant la inèrcia de 32 anys de governs d'esquerres. Periodista de professió, era la segona vegada que es presentava a les eleccions municipals a Girona i, finalment al 2011, va aconseguir situar CiU com la llista més votada. Durant aquests tres anys, ha compaginat l'alcaldia amb el seu escó de diputat al Parlament de Catalunya. 

Tot i que encara queden uns mesos per a les eleccions municipals de maig de 2015, l'alcalde ha confirmat la seva intenció de tornar-se a presentar. Això sí, haurà de ser l'assemblea local de CiU qui doni el vistiplau a la seva candidatura. Una votació que s'hauria de produir a la tardor, possiblement després del 9-N, dia marcat per a la celebració de la consulta.

"Tinc ganes de tornar-me a presentar i que l'assemblea de militants em faci confiança", ha manifestat Puigdemont. Si es produïssin més candidatures, seria aquesta mateixa assemblea la que hauria de decidir qui és l'alcaldable de CiU a la ciutat. 

Aquests tres anys CiU ha governat en minoria a la ciutat i això ha fet que alguns projectes que tenia en ment el govern municipal hagin hagut de comptar amb el suport d'alguns dels grups de l'oposició. Tot i governar només amb 10 dels 25 regidors del plenari, l'alcalde considera que CiU està fent "bona feina" però reconeix que el seu projecte requereix d'un mínim de dos mandats. I és per això que Puigdemont vol tornar a presentar-se a l'alcaldia. 

Crítiques a l'oposició

"El govern de la ciutat ha funcionat de manera cohesionada, ambiciosa i treballant molt", ha defensat Puigdemont que, per contra, critica que s'han sentit "molt sols". "L'oposició, especialment el principal partit (PSC), ha dividit el seu temps entre resoldre els problemes interns i posar pals a les rodes ", ha assegurat l'alcalde, que els retreu que no hagin dedicat "més temps" a ajudar el govern de la ciutat "en un moment tan complicat". 

De fet, al llarg d'aquests tres anys hi ha hagut tres regidors que han abandonat el seu grup per passar a ser regidors no adscrits: Carles Palomares (exPP), Carles Bonaventura (es trenca el pacte Rcat-CUP després que s'abstingui en la compra del fons Santos Torroella) i Glòria Plana (Avacnem, exPSC). 

L'alcalde ha retret al PSC que hagi "qüestionat el lideratge" de CiU al capdavant del govern de la ciutat i li ha recordat que és precisament el grup socialista qui ha patit més divisions internes. Per exemple, la sortida de Glòria Plana per defensar el projecte d'Avancem, la renúncia de la portaveu, Pia Bosch, d'encapçalar la llista socialista i, per contra, el pas endavant de Sílvia Paneque que es va presentar a les primàries en solitari. 

Puigdemont ha assegurat que hi ha partits que s'han mostrat "obcecats" en posar "pals a les rodes" al govern de CiU. "Tot i això completarem una primera fase del nostre projecte amb satisfacció, sabent que hi ha alguna cosa pendent però amb ganes de completar-ho durant els quatre anys que venen", ha afirmat.