Pet Shop Boys fan gala del seu maestratge en la música electrònica a Cap Roig

El duet format per Neil Tennant i Chris Lowe desplega un show ple de performances, projeccions i làsers

El duet britànic Pet Shop Boys ha demostrat al festival de Cap Roig per què són pares de la música electrònica amb un show espectacular, ple de projeccions, performances, llum làser, neó i fum. Origen i plena actualitat perquè el duet ha sabut llegir l'evolució de la música electrònica i sempre ha anat un pas endavant conjuminant el synth-pop, el house i el techno amb les darreres traces més dance.

Neil Tennant i Chris Lowe han presentat aquest diumenge a la nit, davant un públic entregat, el seu dotzè treball d'estudi, 'Electric', amb temes com Axis o Vocal, mesclat amb alguns dels seus hits més ballats i corejats a les discoteques de tot el món: 'Go West', 'Suburbia' o 'It's a Sin'.

El duet britànic ha desgranat, durant l'actuació, bona part dels seus hits de sempre, al costat dels temes del seu nou àlbum, que estan presentant en una gira que supera el centenar de concerts arreu del món en un any. Dividit en quatre actes, el concert ha inclòs els ritmes més ballables i els grans èxits de la seva carrera. El resultat és una col·lecció d'himnes dance, contundents i electrònics.

Pet Shop Boys ha aparegut a l'escenari des d'un fes de llum que s'ha transformat en imatges en moviment enllaçades, túnel, autopista, canonada, per tornar a començar en un túnel del llum en el qual han aparegut dues ombres. Mentre sonava el tema Axis, el d'obertura del nou disc Electric, les dues ombres s'han convertit en Neil Tennant i Chris Lowe, que han començat el concert darrere ulleres de sol i portant capirots al cap.

Al llarg del concert, el duet ha anat canviant de vestuari i portant sobre l'escenari performances impactants amb coreografies sorprenents i vestuaris estrambòtics, com el ball de minotaures o el tema que el duet ha interpretat des d'un llit vertical amb projeccions sobre els llençols.

Pet Shop Boys ha anat enllaçant temes i espectacle i no ha estat fins després del quart hit, 'Fugitive/Integral', que s'han dirigit per primera vegada al públic del festival, amb un 'Cap Roig' com a crit de salutació. Seguidament, el duet ha donat la bona nit en català. Al llarg del concert, s'han adreçat poques vegades al públic i ho han fet barrejant el català amb l'anglès.

El duet ha aconseguit fer posar dempeus per primera vegada el públic quan han interpretat un dels seus temes més coneguts: 'Suburbia'. Durant aquest "segon acte" han interpretat temes com 'I'm not scared' o 'Fluorescent'. Un altre dels moments que ha fet embogir els seus fans ha estat amb 'West end girls'.

En total, una hora i mitja de concert amb efectes visuals impressionants i la millor música electrònica del duet que des de principis dels 80 ha aconseguit l'aplaudiment de públic i crítica. Després de 22 temes al Top 10 britànic i més de 100 milions de discos venuts arreu del món, Pet Shop Boys ha demostrat ser font inesgotable de ritmes 100% ballables.

Tercer i quart acte amb temes com 'Thursday' o 'Love ETC' combinats amb ritmes memorables com 'It's a sin' o la particular versió de Pet Shop Boys de la cançó 'Always on my mind' d'Elvis Presley. I al bis, no hi podia faltar per tancar el concert 'Go West'.