Mor un banyista de 65 anys a la platja del Canadell de Calella de Palafrugell

Els socorristes de la Creu Roja i el SEM l'han intentat reanimar sense èxit

Un home de 65 anys ha mort aquest divendres al matí a la platja del Canadell de Calella de Palafrugell (Baix Empordà), segons ha informat Protecció Civil. Uns testimonis han alertat al 112 que el banyista, de nacionalitat espanyola i un habitual d'aquesta platja, es trobava inconscient i l'han traslladat fins a la sorra.

Allà, els socorristes de la Creu Roja, que encara no havien iniciat el servei de vigilància però ja es trobaven al lloc, l'han intentat reanimar fins a l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que tampoc ha pogut fer res per salvar-li la vida.

En el moment dels fets, tampoc hi onejava cap bandera encara, tot i que les condicions pel bany eren bones. Fins a la Platja del Canadell, s'hi han desplaçat quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local de Palafrugell. En el moment del succés, les condicions per al bany eren bones i actualment hi oneja la bandera verda.

Aquest estiu, han mort nou banyistes al litoral català. L'última víctima va ser un home francès de 84 anys, que va perdre la vida a la platja del Salatar de Roses.

Bandera groga a la meitat sud del litoral

Aquest divendres, moltes platges de la meitat sud del litoral català tenen bandera groga pels forts corrents a la zona. Per això, Protecció Civil recomana molta precaució i no banyar-se ni fer altres activitats al mar en cas d'indisposició o cansament.