Una campanya recull més de 20.000 firmes contra el projecte elBullifoundation de Ferran Adrià

Demana al Parlament que no faci una llei exprés i mantingui la protecció del Cap de Creus

Més de 20.000 persones s'han sumat a la campanya iniciada per una ciutadana a Change.org sol·licitant al Parlament que eviti la creació d'una llei a mesura per construir el projecte del Bulli Foundation de Ferran Adrià al Cap de Creus. En la seva petició, aquesta ciutadana recorda que el parc natural és un espai protegit i "un llegat per a les generacions futures" i que per això, el nou complex del Bulli Foundation "hauria de trobar una altra ubicació fora del parc".

La campanya, que demana al Parlament que no faci una llei exprés i que mantingui la protecció del Parc Natural Cap de Creus, ha aconseguit el suport de més de 30 organitzacions ecologistes, a més del nombre de firmes. El passat 15 de juliol va començar el període d'exposició pública de l'avantprojecte de llei que pretén aprovar el projecte del Bulli Foundation, i fins al 15 de setembre està obert el període d'al·legacions.

Des de Depana, la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural, recorden que si finalment la Generalitat aprova aquest projecte "vulneraria els principis generals d'un estat de dret segons el qual les lleis han de tenir efectes generals i aplicar-se per igual a tota la població".

Per la seva banda, la Institució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (IAEDEN), subratlla que hi ha parts de la cala que ja estan degradades per les construccions i activitats que es realitzen i que, "tot i que el projecte de Ferran Adrià és molt interessant, tindria el mateix sentit si es construís en el municipi de Roses amb accessos més fàcils i complint amb la legislació existent".