Membres de l'ANC del Gironès fan el gest de tributar a Catalunya

Una quinzena han lliurat la seva declaració de la renda a XALOC

Una representació de l'assemblea comarcal del gironès de l'ANC han entregat aquest dilluns al matí una còpia de les seves declaracions fiscals a la seu de la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC) en el marc de la campanya 'Declara't a Catalunya' que pretén impulsar la creació de l'Agència Tributària de Catalunya i aconseguir la sobirania fiscal.

La campanya vol animar a tots els contribuents (autònoms, societats, PIMES, col·lectius, fundacions i administracions) a fer el mateix, ja sigui en persona o per correu o a través del seu gestor a les oficines disponibles. El tràmit és legal i consisteix en presentar una còpia de les declaracions i omplir el formulari que ha posat a disposició dels ciutadans la mateixa ANC. Aquest dilluns, repetiran el gest membres de l'associació en les 53 delegacions que tenen Diputacions a Catalunya.

Segons ha explicat un dels membres de l'ANC Gironès, Jordi Pagès, amb aquest gest simbòlic es vol avançar cap a la creació de l'Agència Tributària de Catalunya. "Cal preparar-se perquè l'endemà de la independència hi ha molta feina a fer i tot el que s'hagi avançat, millor", ha assenyalat. En aquest sentit, ha apuntat que si el ciutadà lliura de forma anònima informació d'aquest tipus la futura, Agència Tributària podrà preparar-se per calcular i gestionar els impostos dels ciutadans.

Finalment, Pagès ha fet referència a l'herència irregular de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol tot dient que amb aquest cas no es pot atacar a tot el moviment independentista que és la gent. I ha animat als ciutadans a lliurar la seva informació fiscal en el que és un exercici de transparència.