L'elegància i la dolçor de Belle & Sebastian impregnen Sant Feliu de Guíxols

Més d'un miler de persones han assistit al concert

Belle & Sebastian ha aterrat aquest dissabte a Sant Feliu de Guíxols, dins del Festival de la Porta Ferrada, oferint un concert únic on s'han pogut escoltar més d'una quinzena de cançons dels seus darrers àlbums. Més d'un miler de persones - gran part d'ells fans i fidels del grup- s'han reunit al port d'aquest municipi i han cantat i ballat al ritme de les melodies de la formació.

Belle & Sebastian fa més de 15 anys que recorren els escenaris d'arreu del món. Van néixer a Glasgow el 1996 i el seu nom prové d'un llibre infantil d'aventures escrit per la francesa Cécile Aubry. L'originalitat vertebra aquest grup, reconegut per la seva elegància, dolçor i melodies que barregen l'estil pop amb l'indie.

Des del primer moment, la formació escocesa ha sabut posar-se a la butxaca el públic del festival de la Porta Ferrada. Després de començar amb força amb 'Judy is a dick slap' i 'I'm a cuckoo', la formació s'ha presentat davant dels espectadors embogits als quals els ha dirigit unes paraules traduïdes, a l'instant, de l'anglès al castellà i català. "És fantàstic haver tornat a Catalunya", ha explicat el cantant de la formació. Unes paraules que han arrencat els aplaudiments i crits del públic.


Durant més d'una hora els escocesos han interpretat una vintena de cançons dels seus treballs, tant antics com dels seus últims discos. S'ha pogut escoltar 'Like Dylan in the movies', 'Dog on wheels', 'I want the world to stop', 'If she wants me', o 'My wandering days are over', entre molts d'altres temes. Aquest ha estat un dels pocs concerts que la formació realitzarà aquest estiu a l'Estat. Per això, gran part dels assistents eren fans o espectadors fidels que segueixen la formació des de fa anys. És el cas de la Maria, una espectadora que ha vingut expressament des de Madrid per veure'ls sobre l'escenari. "M'agrada tot d'ells, sóc una gran fan, toquen genial", ha explicat.

En un principi, s'esperava que la formació avancés alguna de les noves cançons en les quals està treballant i que conformaran el nou disc que ha de sortir aquest 2014. Un disc molt esperat i que arribarà quatre anys després del seu últim treball. Aquest cop el productor és Ben Allen, un reconegut artista que ha treballat amb grups com Animal Collective o Fanfarlo.

No obstant això, la formació no ha interpretat cap de les noves peces. Un fet que tampoc ha afectat massa al públic que ha continuat cantant, ballant i aplaudint cançó rere cançó fins al punt de picar de mans i peus o pujar sobre l'escenari i acompanyar els músics en els últims minuts de la seva actuació. I és que els espectadors han bullit al ritme de les melodies i les bones vibracions de la formació.

A grans trets, l'energia, la dolçor i el bon ambient han estat les tòniques dominants durant tota la nit, en un dels concerts insígnia del nou estil del festival de la Porta Ferrada, que enguany ha volgut apostar per l'estil indie i pop, per captar més públic jove. En total hi han assistit més d'un miler de persones, tot i que s'havien posat unes 2.000 entrades a la venda. Des de l'organització subratllen que es tracta d'una bona xifra d'afluència.

Una nit més, la formació no ha defraudat al públic i ha mostrat la seva elegància, modernitat i tocs agredolços. Unes qualitats que els han fet ser reconeguts per la revista britànica 'New Musical Express', que els va premiar per la seva contribució excepcional al món de la música.