La Vila Vella de Tossa de Mar no tindrà lavabos públics

Patrimoni s'hi nega perquè la seva construcció elimina elements arquitectònics

La comissió de Patrimoni de Girona ha tombat la construcció d'uns lavabos públics a la plaça d'Armes de la Vila Vella de Tossa de Mar (Selva) perquè suposava tirar a terra elements arquitectònics de valor i "canviar la fesomia" de l'espai.

El director dels serveis territorials de Cultura, Antoni Baulida, ha explicat que per construir els sanitaris, l'ajuntament proposava eixamplar la plaça enderrocant un pany de paret on hi ha una porta dovellada. "Hem emès un informe desfavorable", ha explicat Baulida.

En la darrera comissió, han informat favorablement en el projecte d'investigació i consolidació del castell de Cervià de Ter (Gironès), actualment en estat ruïnós.

L'objectiu és impulsar una campanya arqueològica, consolidar els resultats i museïtzar les restes perquè siguin visitables. Baulida ha explicat que Cervià de Ter, a través de l'1% cultural, comptarà amb fons per impulsar el projecte però Foment exigeix que es tramiti tot alhora. Segons Baulida, això fa que potser s'acabi modificant alguna part de la proposta depenent del que es trobi durant la fase d'investigació. "L'únic que demanem és que ens comuniquin els canvis", ha detallat.

La comissió també ha emès un informe favorable al Pla especial de S'Agaró, sobretot en la part que afecta a la part antiga, propera al camí de ronda. Segons Baulida, es un pla fet amb molta cura i es farà un estudi parcel·la a parcel·la per veure les volums que té i limitar les possibilitats de creixement. De fet, segons ha explicat, només es podrà construir en terrenys que tinguin com a mínim 2.400 metres quadrats.