Localitzen en una zona boscosa de Sant Julià de Ramis més restes de Montse Méndez

El jutge imputa a l'autor confés del crim un delicte d'homicidi i un altre de profanació de cadàver

La comitiva judicial ha localitzat, aquest dimarts al matí, més restes del cos de la veïna de Girona, Montse Méndez, que va desaparèixer sense deixar rastre i a qui un detingut per un altre crim ha confessat que va matar i esquarterar l'octubre passat.

Dilluns van trobar una mandíbula amb ferros a les dents -com portava la víctima- i restes òssies que podrien ser d'un braç o d'una cama. Aquest dimarts han localitzat el tronc de la víctima, en una zona boscosa que hi ha a un camí entre Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis proper al veïnat del Camp de les Comes.

El Jutjat d'instrucció número 1 de Girona imputa a Dave Verbist, un home de 33 anys i origen belga, un delicte d'homicidi i un altre de profanació de cadàver.

L'homicida confés ha anat guiant la comitiva judicial als diferents llocs on es va desfer del cadàver de la víctima. Va ser molt curós a l'hora d'eliminar les proves que el poguessin relacionar amb la mort de Montse Méndez i, segons ha transcendit, després d'esquarterar la víctima, va posar els fragments del cos en bosses de plàstic i les va portar a diferents zones boscoses properes a la ciutat. Quan arribava a un lloc on creia que el cos quedaria ocult, el llançava i es desfeia de les bosses de plàstic -on podien quedar empremtes o restes d'ADN- llançant-les a contenidors.

De l'escena del crim, el pis que compartia el detingut amb un amic, es va desfer del ganivet amb el qual va desmembrar la víctima i també del matalàs on, segons ell, la va matar per asfíxia mentre mantenien relacions sexuals consentides. També va pintar el pis i va eliminar la sang de la banyera, el lloc de l'esquarterament.

La comitiva judicial ha estat dos dies resseguint les zones boscoses properes a Girona on Dave Verbist recordava haver llançat alguna part del cos de la dona. Ahir van localitzar, entre Taialà i Domeny, una mandíbula amb ferros a les dents, com duia la víctima. A Fornells de la Selva van trobar restes que podrien correspondre a un braç o a una cama.

Aquest dimarts, han centrat la recerca al lloc on l'homicida confés recordava haver llançat el tronc de la víctima que, segons ell deia, havia partit en dos. La comitiva, unitat canina, àrea d'investigació i científica dels Mossos d'Esquadra han localitzat les restes: un tors des de la base del coll fins a la pelvis. Els forenses analitzaran les restes a la recerca de proves.

El titular del Jutjat d'instrucció número 1 de Girona imputa a Dave Verbist un delicte d'homicidi i un altre de profanació de cadàver. Al criminal el van detenir a Madrid per estrangular i cremar una noia de 27 anys i va ser llavors quan va havia matat i esquarterat Méndez mesos abans a Girona, a finals d'octubre del 2013.