Continuen buscant el cos de Montse Méndez que un home va matar i esquarterar

Fins ara s'ha localitzat una mandíbula a una zona boscosa de Taialà

La comitiva judicial ha continuat buscant el cos de la veïna de Girona, Montse Méndez, que Dave Verbist, detingut per estrangular i cremar una noia de 27 anys a Madrid, va confessar que havia matat i esquarterat a finals d'octubre del 2013.

El criminal ha anat indicant els diferents llocs on va llançar els vuits fragments amb els quals, segons va detallar, havia dividit la víctima. La reconstrucció de l'itinerari que va seguir després del crim va començar dilluns i, tot i el pas dels mesos, van localitzar una mandíbula en una zona boscosa entre Taialà i Domeny.

Aquest dimarts al matí, els esforços s'han centrat en localitzar el tronc a Sant Julià de Ramis, a un camí proper al veïnat del Camp de les Comes.

El criminal va ser molt curós a l'hora d'eliminar les proves que el poguessin relacionar amb la mort de Montse Méndez, la veïna de Girona desapareguda des del 23 d'octubre passat. Segons ha transcendit, després d'esquarterar la víctima, l'home va posar els fragments del cos en diferents bosses de plàstic i les va portar a diferents zones boscoses properes a la ciutat. Quan arriba a un lloc on creia que el cos quedaria ocult, el llançava i es desfeia de les bosses de plàstic -on podien quedar empremtes o restes d'ADN- llançant-les a contenidors.

Després de la declaració de Verbist dilluns al matí, on va assegurar que va asfixiar la víctima per accident, la comitiva judicial va estar tota la tarda resseguint els punts on l'homicida deia que havia deixat alguna part del cadàver. Van trobar una mandíbula prop del lloc on va indicar que s'havia desfet del cap. En un altre punt, van trobar restes que podrien correspondre al braç.

La comitiva va inspeccionar, juntament amb la unitat canina dels Mossos d'Esquadra, un camí forestal entre Taialà i Domeny, diversos carrers prop de zones boscoses a Sarrià de Ter i una parcel·la a Fornells de la Selva, prop d'un camp de futbol.

Aquest dimarts, han reprès la reconstrucció. Han començat inspeccionant un camí proper al veïnat del Camp de les Comes, a Sant Julià de Ramis. Allà, segons fonts properes al cas, és on l'esquarterador s'hauria desfet del tronc de la víctima. Més tard, la comitiva s'ha desplaçat de nou fins al camí on Verbist diu que va deixar el crani, per veure si es troben més restes tot i que el pas del temps i el fet que les restes estiguessin a la intempèrie dificulta que es trobi tot el cos.